Majoritatea specialiștilor recurg la externalizarea procesului de construcție a linkurilor pentru că nu au timp sau resurse potrivite pentru a configura singuri acest proces. De cele mai multe ori, concentrarea lor actuală este îndreptată către alte obiective de afaceri. Totodată, ei înțeleg valoarea linkurilor și au unele pagini care încearcă să se claseze cu succes pe Google.
De obicei, aceștia știu ce tipuri de pagini doresc să stimuleze prin linkuri și înțeleg cum funcționează SEO. În cele mai multe cazuri, au o echipă SEO căreia îi lipsesc unele resurse pentru a păși în construirea de linkuri. Din acest motiv, caută pe cineva care să-i ajute să obțină linkuri potrivite.
Dar există și alte motive pentru care companiile aleg externalizarea construirii de linkuri către o agenție.
1. Dacă angajarea unui specialist intern pentru construcția de linkuri este prea costisitoare
Primul motiv pentru externalizarea procesului de construire a linkurilor este costurile de recrutare.
Salariul mediu al unui generator de linkuri de nivel junior în SUA este de aproximativ 30-40.000. În timp ce specialiștii cu experiență extremă vor căuta un salariu anual estimat în jur de 100.000 USD. Cel mai mic tarif orar ar fi de 13 USD. În timp ce specialiștii mai experimentați în crearea de linkuri se așteaptă să le plătiți până la 16 USD pe oră.
Pe lângă salarii, trebuie luate în considerare și alte aspecte. De exemplu, specialistul intern în crearea de linkuri ar avea nevoie și de conținut dezvoltat special pentru crearea de linkuri. Acest conținut ar trebui să aibă propriul buget separat. În afară de asta, pentru a face treaba corect, ei trebuie să aibă acces la instrumente de analiză backlink. Cum ar fi Ahrefs (cost 99 USD/lună), SEMrush (tot 99 USD/lună), și Pitchbox (începând de la 300 USD/lună).
Angajarea unui generator de linkuri intern vă va costa destul de mult. Mai mult decât atât, s-ar putea să dureze mult până găsiți generatorul de linkuri intern pe care îl căutați. Așadar, în timp ce căutați un specialist, puteți încerca o agenție să vă demareze strategia de construire a linkurilor.
2. Dacă trebuie să obțineți linkuri imediat
Diferența semnificativă între angajarea unui generator de linkuri intern față de o agenție este viteza de achiziție a linkurilor. De obicei, agențiile au deja strategii de construire a linkurilor testate. În timp ce un constructor de linkuri trebuie să dezvolte o strategie de la zero.
Acesta este motivul central pentru care firmele aleg să externalizeze crearea de linkuri celor care sunt specializați pe această treabă. Ei au un proces bine stabilit de a construi linkuri. Dar cel mai important – au dezvoltat deja relații semnificative în anumite industrii și nișe. Deci, în unele cazuri, nu le ia mai mult decât câteva minute pentru a securiza un link.
Cu toate acestea, dacă decideți să construiți linkuri singuri, nu ar trebui să vă așteptați la rezultate instantanee. În medie, durează 3-4 luni pentru a începe să obțineți cel puțin 10-20 de linkuri în fiecare lună. S-ar putea să dureze ceva timp până veți găsi modalitatea corectă și semnificativă de a vă conecta cu alte site-uri.
Chiar și pentru agențiile specializate în construcția de linkuri este întotdeauna o mare problemă să descopere o nouă nișă și să înceapă să construiască un număr potrivit de linkuri pe lună. Primele luni au ca rezultat 2-4 linkuri, iar asta cu siguranță nu poate fi descris ca un flux dorit.
3. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă educa echipa despre cum să construiți linkuri în mod corect
Schimbul de cunoștințe și experiențe este un alt motiv pentru externalizarea construcției de linkuri . De aceea, e recomandat să externalizați unele sarcini. Lucrați îndeaproape cu cei care au experiență în domeniile în care nu vă simțiți la fel de încrezător.
A plăti pentru cunoștințe este o modalitate excelentă de a investi bani, mai ales dacă vă lipsește timpul. De exemplu, dacă înțelegeți că v-ar lua prea mult timp pentru a învăța înainte ca să puteți face personal SEO tehnic, ar fi bine să angajați pe cineva care să vă ajute. Și, în timp veți lucra împreună, veți profita de această ocazie pentru a vă îmbunătăți cunoștințele.
Încercați să percepeți externalizarea ca pe o oportunitate de învățare. Dacă aveți deja experiență în crearea de linkuri, nu trebuie neapărat să cereți unei agenții să vă instruiască. În schimb, puteți urma strategia lor dacă vedeți că funcționează.
4. Dacă doriți linkuri care v-ar lua foarte mult timp pentru a le achiziționa singur
Totul este despre conexiuni și cât de bine puteți construi relații de parteneriat. Dacă nu aveți un cerc strâns de parteneri, nu vă puteți aștepta la rezultate rapide din construirea linkurilor.
De obicei, cele mai bune agenții de creare a linkurilor au deja o mulțime de parteneri. Cu toate acestea, este încă foarte important să verificați dacă o agenție operează în nișa dvs.. Să vedeți dacă are unele conexiuni semnificative pentru afacerea dvs..
Dar chiar dacă agenția nu a mai lucrat în nișa dvs. până acum, nu renunțați la ea din start. Cel mai probabil, agenția ar putea fi capabilă să facă strategia de construcție a linkurilor mai rapid. Acest lucru se întâmplă datorită relațiilor existente cu partenerii.
Totuși, chiar și pentru o agenție cu experiență, dezvoltarea rețelei de conexiuni într-un domeniu neexplorat va dura ceva timp. Nevoile dvs. pot fi diferite. Așa că întrebați firmele cu care doriți să colaborați dacă au mai lucrat în nișa dvs. pentru a evita neînțelegerile.
5. Dacă aveți nevoie să vă măriți eforturile actuale de construire a linkurilor
Uneori, mărcile realizează că construirea de legături poate fi o strategie bună pentru ei. Dar s-ar putea să nu înțeleagă pe deplin cum să o abordeze, având în vedere specificul industriei și nișei lor. Agenția ar putea să vă ajute în selectarea unghiul potrivit și revizuirea nevoilor actuale de construcție a linkurilor.
Un alt punct dureros care îi face pe unii specialiști să solicite ajutorul firmelor specializate pentru construcția de linkuri. Pentru unele pagini, cele comerciale, de exemplu , este dificil de creat linkuri într-un mod organic. Dar dacă luptați cu achiziționarea de linkuri către unele pagini, puteți externaliza această sarcină unei agenții, care va găsi modalitatea potrivită de a aborda aceste dificultăți și de a le rezolva.
În ce cazuri externalizarea nu este cea mai bună opțiune?
În cazul în care decideți că vreți să colaborați cu o agenție care să vă construiască linkuri, trebuie să știți exact ce vă doriți. Acesta ar putea fi primul și cel mai important motiv pentru a nu externaliza crearea de linkuri – ar trebui să știți la ce să vă așteptați.
Cu toate acestea, există și alte situații în care externalizarea construirii de linkuri va fi o pierdere de timp și bani.
1. Căutați PR digital și luați în considerare crearea de linkuri
O mulțime de firme cer de la agenții articole pe site-uri de top din industria lor doar de dragul ca marca lor să fie menționată de o resursă populară. Deși obținerea de linkuri de pe astfel de site-uri web ar fi benefică pentru imaginea mărcii dvs., aceasta este o sarcină pentru PR.
Iată problema: linkurile obținute din astfel de resurse sunt de obicei foarte slabe din punct de vedere SEO. În plus, există cazuri când colaboratorii invitați vând linkuri de pe aceste site-uri. De exemplu, un scriitor bine cunoscut care a lucrat pentru Forbes și Entrepreneur a vândut link-uri sub radar, ceea ce este interzis de regulile Google.
Drept urmare, linkurile către astfel de site-uri web nu aduc nici un beneficiu, deoarece nu poartă valoarea SEO pe care o căutată firmele de obicei. Din punct de vedere SEO, cele mai bune linkuri provin de la site-uri web care nu sunt implicate în astfel de activități suspecte.
2. Nu aveți o strategie SEO solidă și vreți doar să construiți câteva linkuri
Multe companii nu înțeleg că construirea de linkuri și SEO sunt interconectate. Când vine vorba de crearea de linkuri, trebuie să rețineți că rezultatele vin numai dacă faceți linkuri către paginile potrivite din punct de vedere SEO.
Ce înseamnă asta? Astfel de pagini ar trebui să vizeze cuvintele cheie potrivite și relevante pentru afacerea dvs., care nu au un nivel extrem de concurență. De asemenea, conținutul care este alocat pe acele pagini ar trebui să corespundă intenției utilizatorilor.
Doar pentru context, este nevoie de 10 ori mai mult timp pentru a ajunge o pagină cu intenție comercială în partea de sus a rezultatelor Google, mai ales dacă primele 10 au intenție informațională.
În mod ideal, ar trebui să înțelegeți de câte legături aveți nevoie pentru lichida golul actual. În caz contrar, ar putea dura o mulțime de ani pentru ca pagina dvs. să se claseze bine pe Google. Analizând ce fel de linkuri au construit au construit deja rivalii dvs., puteți configura cerințele potrivite pentru agenția dvs. de construire a linkurilor.
3. Aveți cerințe foarte stricte și o agenție nu poate atinge acest punct
Uneori, companiile își subestimează nevoile de construire a linkurilor. Dar alteori, așteptările lor pot fi mult prea mari și se transformă într-o adevărată problemă.
Aceeași problemă poate apărea în alte câteva cazuri:
- Doriți link-uri care vor fi alocate numai unui anumit conținut. Întrebați agenția dacă primește linkuri prin blogging-ul pentru invitați. Dacă nu, aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru dvs..
- Aveți o listă de site-uri de la care doriți să obțineți linkuri. Spre deosebire de ceea ce v-ați putea aștepta, crearea de linkuri nu este o știință exactă și este greu de prezis sau de garantat că un link va fi securizat pe un anumit site.
- Vreți linkuri doar pe paginile care au construit deja un număr solid de linkuri și care sunt deja bine clasate pe Google. Aceasta este o strategie inteligentă, dar ar trebui făcută doar intern, deoarece obținerea unui link pe astfel de pagină ar putea dura mult timp.
Așadar, întrebați agenția despre capacitățile sale înainte de a externaliza crearea de linkuri. Ar fi corect pentru ambele părți dacă dvs. și agenția aveți așteptări clare cu privire la rezultatul final.
4. Vă așteptați să primiți trafic de recomandare de la linkurile pe care o agenție le va construi pentru dvs.
Din păcate, există șanse minime ca traficul de recomandare să vină. Experții în marketing digital confirmă că există șanse foarte mici ca chiar și blogging-ul de oaspeți pe site-uri de top să vă aducă un flux solid de vizitatori recomandați.
Traficul de recomandare constant vine doar din surse de trafic organic. În general, rareori companiile primesc trafic de recomandare. Obținerea unui link bun este un scenariu, dar obținerea unui link bun care va trimite trafic de recomandare este cu totul altă poveste.
Construirea de linkuri care, cel mai probabil, vă vor trimite un flux solid de vizitatori de recomandare necesită o analiză a surselor actuale de trafic de recomandare către concurenții dvs. și liderii din industrie. Apoi, trebuie să încercați să înțelegeți motivul din spatele acestui trafic, fie că este un public activ, este prezentat într-un buletin informativ etc.. Dar întregul proces diferă de strategia de construcție a linkurilor pe care o urmați.
5. Sunteți prea ocupat pentru a comunica agenției feedback-ul dvs.
Dacă vă așteptați ca agenția de construire a linkurilor să ofere rezultatele dorite de dvs., comunicarea este cheia. Externalizarea nu înseamnă delegarea sarcinii și uitarea de ea. Este vorba de o colaborare strânsă.
Fiți pregătit să fiți nevoit să mergeți la o serie de apeluri cu o agenție doar pentru a vă da seama de strategia de consumare a legăturilor pe care o veți urma. Sunt deosebit de importante dacă nevoile dvs. de construire a linkurilor sunt foarte specifice.
Comunicarea continuă este crucială pentru crearea de legături potrivite, de înaltă calitate. Dacă nu aveți timp să discutați cu agenția și să vă exprimați nevoile și așteptările în mod corespunzător, externalizarea construcției de linkuri nu este o opțiune bună pentru dvs..
6. Nu aveți un buget suficient
Dacă intenționați să angajați o agenție pentru a externaliza construcția de linkuri, ar trebui să vă evaluați mai întâi situația financiară, pentru că vă va costa o sumă echitabilă de bani.
Pentru a vă oferi un context, luăm doar contracte pe termen lung, care încep de la 10.000 USD, deoarece parteneriatele unice nu ajută la obținerea unor rezultate permanente de construire a linkurilor.
Deci, indiferent cât de mult ați încerca, lipsa unei abordări sistematice a construirii de linkuri înseamnă că nu există rezultate tangibile, iar clientul nu va obține niciun profit din aceste linkuri.
Angajarea unei agenții de creare de linkuri merită fiecare bănuț, atâta timp cât are experiența pe care o căutați, desigur. Doar din punct de vedere rațional, este mult mai greu și mai costisitor să construiți linkuri singur, mai ales dacă aveți puține cunoștințe despre asta.
Există, de asemenea, alte avantaje ale externalizării construirii de linkuri. În primul rând, atunci când angajați o agenție pentru a construi linkuri, plătiți pentru viteza de achiziție a linkurilor. O agenție are deja toate conexiunile pentru a obține linkuri mai rapid, pe lângă un proces bine stabilit de construire a legăturilor în general.
Întâi de toate, evaluați-vă nevoile
Externalizarea s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru dvs. dacă sunteți mai interesat de PR, nu de crearea de linkuri. De asemenea, verificați ce poate oferi agenția, deoarece cerințele dvs. s-ar putea să nu se potrivească profilului său. Și, desigur, externalizarea nu este o opțiune dacă nu aveți timp să comunicați cu o agenție sau nu aveți fonduri suficiente pentru un astfel de parteneriat.
Totuși, în general, dacă mă întrebați acum dacă outsourcing-ul merită, aș spune că da, dar numai dacă sunteți angajat. Amintiți-vă, externalizarea construirii de linkuri către o agenție nu ar trebui să fie o ocazie unică. Dacă doriți rezultate continue, trebuie să vă angajați într-o cooperare strânsă și pe termen lung.