Viteza este esențială pentru succesul site-ului dvs. Timpul lent de încărcare poate alunga vizitatorii, rezultând o rată de respingere ridicată și mai puține conversii. Din fericire, o modalitate eficientă de a crește performanța site-ului dvs. este să utilizați memoria cache a obiectelor WordPress.
În această postare, vom arunca o privire mai atentă asupra stocării în cache a obiectelor și a modului în care funcționează. Vă vom arăta apoi cum să utilizați memoria cache a obiectelor WordPress pe site-ul dvs.
Ce este cache-ul obiectelor?
Memorarea în cache este procesul de stocare a datelor și fișierelor într-un cache. Când un utilizator vizitează o pagină, conținutul este livrat mai rapid, deoarece browserul nu trebuie să recupereze întregul site de la zero.
Există diferite tipuri de cache. Poate că ați auzit deja de stocarea în cache a paginilor. Acesta este momentul în care browserul stochează versiuni HTML statice ale unei pagini.
Cu toate acestea, există și stocarea în cache a obiectelor. Acest proces implică stocarea interogărilor bazei de date pentru a servi o anumită secțiune de date pe cererea ulterioară a serverului. Ca rezultat, vor fi mai puține interogări trimise la baza de date.
Memorarea în cache a obiectelor este un tip de stocare în cache pe server. Acest termen înseamnă că memoria cache este stocată pe server, nu în browserul utilizatorului (ca în cazul cache-ului pe partea client).
Să defalcăm procesul:
- Când un utilizator accesează site-ul dvs., browserul său trimite o solicitare de date către serverul dvs.
- Serverul primește cererea și livrează datele (sau obiectul) către browser.
- Dacă ați activat stocarea în cache a obiectelor pe site-ul dvs., serverul va crea o copie a acestei solicitări în memoria cache.
- Când o solicitare similară este făcută din nou, aceasta va fi servită din cache, mai degrabă decât din baza de date.
Prin urmare, memorarea în cache a obiectelor minimizează numărul de ori când serverul trebuie să interogheze baza de date. Această configurare poate reduce sarcina de pe serverul dvs., în special în perioadele de vârf de trafic. Prin urmare, poate duce la timp de încărcare mai rapid și la o experiență de utilizator (UX) mai fluidă.
Ce este cache-ul obiectelor WordPress?
WordPress are un cache de obiecte încorporat. WP_Object_Cache este o clasă WordPress care poate stoca automat orice informații din baza de date în memoria PHP. În acest fel, poate preveni interogările repetate și inutile la baza de date. Aceste obiecte din cache pot fi accesate și preluate folosind o cheie. Aceasta este o valoare unică care identifică o anumită intrare în baza de date.
În mod implicit, memoria cache a obiectelor WordPress este nepersistentă, ceea ce înseamnă că stochează date doar pentru o singură încărcare a paginii. Obiectele din cache vor fi aruncate odată ce cererea se încheie.
Din acest motiv, ați putea dori să luați în considerare utilizarea unui instrument de cache persistent. Cu acest instrument, obiectele vor fi stocate în cache pe mai multe încărcări de pagini, îmbunătățind și mai mult performanța.
Cum să utilizați WP_Object_Cache pe site-ul dvs?
Acum că înțelegeți mai bine memorarea în cache a obiectelor și importanța acesteia, să vedem cum să o activați pe site-ul dvs. WordPress. Acest mecanism de stocare în cache ar trebui să fie deja activat implicit. Cu toate acestea, poate doriți să vă asigurați că funcționează corect.
Pentru a începe, va trebui să vă conectați la back-end-ul site-ului dvs. printr-un client FTP precum FileZilla. Alternativ, puteți utiliza managerul de fișiere din tabloul de bord al contului de găzduire.
După ce v-ați conectat la site-ul dvs., navigați la directorul rădăcină (de obicei public_html) și localizați fișierul wp-config.php:
Faceți click dreapta pe fișier și selectați “Vizualizare/Editare” pentru a-l deschide într-un editor de text. Apoi, asigurați-vă că valoarea pentru ENABLE-CACHE este setată la „Adevărat”, astfel încât linia să arate astfel:
Când sunteți gata, salvați modificările și închideți fișierul. Apoi, deschideți folderul wp-content din directorul site-ului dvs. și căutați folderul cache. Dacă nu există, puteți continua și creați unul:
Apoi, veți dori să vedeți permisiunile folderului pentru a vă asigura că este inscriptibil. Pentru a face acest lucru, faceți click dreapta pe folder și selectați “Permisiuni pentru fișiere”. Câmpul Valoare numerică trebuie setat la 755 sau 777:
Acum, este timpul să verificați dacă memoria cache a obiectelor WordPress funcționează corect. Accesați site-ul dvs. și încercați să reîncărcați câteva pagini. Apoi, deschideți folderul cache pe care tocmai l-ați creat și ar trebui să găsiți câteva fișiere nou create:
Dacă decideți să dezactivați memoria cache a obiectelor în viitor, deschideți fișierul wp-config.php și setați valoarea pentru ENABLE-CACHE la „false”.
Adăugarea unui instrument de cache persistent
După cum am menționat mai devreme, memoria cache a obiectelor WordPress stochează date doar pe durata solicitării. Cu toate acestea, puteți utiliza un instrument suplimentar, cum ar fi Redis, pentru stocarea în cache a obiectelor persistente între cereri:
Redis este o soluție puternică de stocare în cache a memoriei, care poate ajuta la reducerea încărcării bazei de date MySQL, ceea ce duce la timp de răspuns mai rapid. Poate fi un instrument esențial pentru site-ul dvs. dacă creșteți sau primiți trafic mai mare.
Dacă aveți un plan de găzduire WordPress gestionat, poate doriți să întrebați gazda dvs. web dacă oferă stocarea în cache a obiectelor prin Redis. Unii furnizori de găzduire precum Cloudways oferă un supliment Redis pentru a vă ajuta să vă accelerați site-ul. Cu toate acestea, puteți instala și manual serverul Redis pe computer.
După ce v-ați conectat la Redis, puteți adăuga pluginul Redis Object Cache pe site-ul dvs.:
După instalarea și activarea pluginului, navigați la Setări > Redis în tabloul de bord:
Asigurați-vă că serverul a fost instalat cu succes. Dacă nu vă puteți conecta, poate doriți să verificați cu gazda dvs. web dacă serverul site-ului dvs. este compatibil cu Redis. În cele din urmă, faceți click pe butonul “Enable Object Cache”.
Memorarea în cache a obiectelor implică stocarea interogărilor bazei de date. Serverul poate livra apoi cereri de date similare din cache, minimizând numărul de interogări trimise în baza de date. Această configurare poate duce la timp de răspuns mai rapid.
WordPress are un mecanism de stocare în cache a obiectelor încorporat cunoscutsub numele de WP_Object_Cache. Cu toate acestea, această caracteristică stochează date numai pe durata solicitării. Pentru memorarea în cache a obiectelor persistente, va trebui să instalați un instrument precum Redis. Poate reduce și mai mult sarcina pe server și poate accelera site-ul.