Ce este Memorarea în Cache? Cum Funcționează?

memorarea în cache a unui site web

Memorarea în cache poate îmbunătăți performanța site-ului dvs. și poate oferi o experiență utilizator (UX) mai bună pentru vizitatori. S-ar putea să vă întrebați exact cum funcționează acest proces și cât de important este pentru site-ul dvs. WordPress. Memorarea în cache poate părea intimidantă dacă nu aveți o mulțime de cunoștințe tehnice. De fapt, este destul de simplu (și util) de implementat.

Ce este memorarea în cache?

explicație grafică pentru memorarea în cache

Memorarea în cache implică realizarea de copii ale fișierelor site-ului dvs. și stocarea acestora într-o anumită locație. Aceste fișiere includ tot ceea ce are legătură cu site-ul dvs. WordPress – inclusiv postările, fotografiile, videoclipurile și datele utilizatorului.

Când utilizatorii vor vizita site-ul pentru prima dată, browserul său va trebui să încarce tot conținutul necesar de la zero. Browserul lor trimite o solicitare către serverul site-ului dvs., care returnează conținutul site-ului dvs. ca fișier HTML. Acest proces poate dura câteva secunde pentru finalizare, încetinind viteza paginii.

Cu memorarea în cache a site-ului, o parte din conținutul site-ului dvs. este stocat într-o locație mai ușor accesibilă browserului utilizatorului, cum ar fi pe dispozitivul local. Când utilizatorul revine la o pagină, informațiile site-ului dvs. pot fi afișate mai rapid.

Acest tip de stocare în cache poate fi excelent pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare, deoarece nu trebuie să ruleze procese pentru a afișa conținutul. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru site-urile web dinamice în care conținutul se actualizează sau se modifică în mod constant, cum ar fi paginile de comerț electronic cu coșuri de cumpărături.

Care sunt avantajele memoriei cache a site-ului?

ce este memorarea în cache reprezentare schematică

Memorarea în cache vă poate îmbunătăți semnificativ vitezele de încărcare, în special pe un site web cu conținut intens. Această performanță îmbunătățită poate beneficia site-ul dvs. în mai multe moduri.

În primul rând, mulți utilizatori online sunt nerăbdători. De fapt, rata de respingere pe mobil poate crește cu o treime durează mai mult de trei secunde până se încarcă pagina dvs. Rata de respingere este procentul de persoane care vin pe site-ul dvs. și pleacă rapid. Prin urmare, este în interesul dvs. să minimizați timpul de încărcare a paginii și să păstrați vizitatorii pe site mai mult timp.

Vitezele de încărcare sunt, de asemenea, cruciale pentru ratele de conversie. Dacă site-ul dvs. se încarcă în mai puțin de o secundă, este probabil să aibă rate de conversie de trei ori mai mari decât site-urile web care durează cinci secunde să se încarce.

Mai mult, memorarea în cache poate fi benefică pentru SEO. Motoarele de căutare, cum ar fi Google, iau în considerare viteza de încărcare a site-ului dvs. atunci când vă clasifică conținutul.

În special, Core Web Vitals de la Google se concentrează în mod special pe timpul de încărcare. Aceste valori măsoară experiența paginii site-ului dvs. și sunt folosite pentru a evalua cât de ușor și ușor de utilizat este site-ul dvs. pentru vizitatori. Utilizarea corectă a memoriei cache a site-ului poate crește semnificativ numărul CWV.

Memorarea în cache poate stoca, de asemenea, conținut non-text, cum ar fi imagini și videoclipuri. Deoarece aceste fișiere sunt adesea cele mai grele elemente dintr-o pagină, memorarea în cache vă poate îmbunătăți, de asemenea, scorul LCP (Largest Contentful Paint).

Pe lângă optimizarea memoriei cache a site-ului dvs., există mai multe modalități de a vă îmbunătăți vitezele de încărcare, cum ar fi optimizarea imaginilor și/sau utilizarea unei rețele de distribuție de conținut (CDN).

4 Tipuri diferite de stocare în cache

Chiar dacă am discutat deja despre stocarea în cache a site-ului într-un sens general, există de fapt multe tipuri diferite de stocare în cache.

1. Memorarea în cache a browserului

memorarea în cache a browserului

Memorarea în cache a browserului are loc de către utilizator. Browserul va salva copii ale fișierelor unui site web, inclusiv imaginile acestuia, codul HTML, CSS și JavaScript, pe computerul utilizatorului. Aceste fișiere sunt numite „active statice” deoarece nu se modifică între vizite

Când utilizatorul revine site-ul dvs., browserul său va prelua fișierele din cache și le va folosi pentru a asambla conținutul site-ului dvs. Deoarece nu trebuie să încarce totul de la zero, site-ul dvs. se va încărca mai repede și va oferi un UX mai bun.

De obicei, un browser își va stoca memoria cache pentru o perioadă limitată de timp sau până când memoria cache este plină. Apoi va curăța automat memoria cache și va reîncărca conținutul site-ului la următoarea vizită.

În calitate de utilizator, puteți ocoli acest lucru prin curățarea manuală a memoriei cache a browserului. În Google Chrome, puteți găsi această opțiune în Setări > Confidențialitate și securitate > Ștergeți datele de navigare:

curățirea manuală a memoriei cache

De aici, puteți șterge istoricul căutărilor, cookie-urile, memoria cache a browserului și datele de conectare. Apoi, data viitoare când vizitați un site web, acesta se va încărca de la zero.

2. Server Cache

memorarea în cache a serverului

Memorarea în cache a serverului este similară, dar se întâmplă la capătul serverului. De exemplu, serverul dvs. poate stoca fișiere HTTP ale conținutului site-ului dvs. și le poate oferi imediat vizitatorilor. În acest fel, serverul nu trebuie să genereze un nou fișier HTTP de fiecare dată când un utilizator vizitează site-ul, accelerând timpii de încărcare și reducând cererea pentru resursele serverului dvs.

Un server poate stoca, de asemenea, interogări de baze de date, cunoscute sub numele de „caching obiect”. Acest proces stochează interogări de bază de date. Mai precis, stochează solicitările individuale de la browserele vizitatorilor pe serverul dvs.

Când browserul unui utilizator solicită conținut pe site-ul dvs., serverul dvs. îl poate livra din memoria cache în loc să ruleze întreaga interogare. Ca atare, conținutul poate fi difuzat mai rapid, cu mai puțină presiune pe serverul dvs.

Opcode cache este un tip de cache de server. Se referă la codul PHP de pe server, unde rezultatele scriptului PHP sunt stocate (în cache) în loc să fie executate de fiecare dată când site-ul dvs. primește o solicitare pentru ieșire. Ieșirea este deja stocată ca fișier HTML static, ceea ce reduce numărul de operațiuni pe care serverul trebuie să le execute și, prin urmare, scade timpul necesar pentru încărcare a site-ului.

3. Cache CDN

Memorarea în cache CDN este un alt tip de stocare în cache a serverului. Se bazează pe o rețea de livrare a conținutului (CDN), care este un sistem de servere situat în toată lumea. Un CDN va prelua conținutul, codul și interogările bazei de date ale site-ului dvs. de la un server de origine (un server conceput pentru a procesa cererile de internet). Apoi, va salva fișierele pe serverele sale globale.

Când un utilizator vizitează site-ul dvs., CDN-ul îi va furniza fișiere stocate în cache de pe serverul cel mai apropiat de el:

memorarea în cache pentru o rețea de livrare a conținutului

Memorarea în cache CDN poate fi o opțiune excelentă dacă aveți o audiență globală. Vizitatorii vor fi serviți de site-ul dvs. din cele mai apropiate locații, reducând timpul de încărcare. Cu toate acestea, va trebui să vă înscrieți pentru un serviciu CDN, cum ar fi Cloudflare.

4.DNS Caching

sistemul de nume de domeniu

Sistemul de nume de domeniu (DNS) stochează informații despre adresele IP ale site-urilor web și numele de domenii. Când vizitați un site, browserul dvs. va consulta serverele DNS pentru a potrivi numele de domeniu introdus de un utilizator cu adresa IP corectă. În acest fel, serverul web poate livra apoi conținutul corect către browser.

Un cache DNS este o bază de date temporară care stochează unele dintre cele mai recente căutări de site-uri pe computer. Când vizitați un site pentru a doua oară, browserul dvs. poate sursa rapid adresa sa IP fără a consulta înregistrările DNS. În acest fel, browserul dvs. nu trebuie să verifice ID-ul site-ului de fiecare dată când îl utilizați.

Instrumente pentru memorarea în cache a site-ului

Puteți folosi diverse instrumente pentru a controla memorarea în cache a site-ului WordPress. De exemplu, WP Rocket vă permite să controlați stocarea în cache pe diferite dispozitive, să vă optimizați fișierele și solicitările HTML și să creșteți performanța site-ului dvs. în general. Pluginul are o etichetă de preț premium, dar oferă rezultate pentru acel preț.

plugin gratuit de cache pentru worspress

Dacă sunteți în căutarea unui plugin gratuit de cache pentru WordPress, W3 Total Cache poate fi o opțiune excelentă. Puteți alege dintre diferite setări de stocare în cache, inclusiv conținut în memorie sau pe disc. De asemenea, poate reduce JavaScript, HTML și CSS. Dacă aveți un buget limitat și aveți nevoie de o opțiune gratuită, W3 merită cu siguranță instalat.

pluginul de memorare în cache total cache

De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui CDN pentru site-ul dvs. WordPress. Mulți furnizori de găzduire vă ajută să configurați acest serviciu în doar câteva clikuri. SiteGround are chiar și un CDN gratuit încorporat:

cdn încorporat într-un plugin de memorare în cache

Alternativ, puteți opta pentru un CDN premium prin Cloudflare sau Google Cloud. Aceste servicii plătite includ infrastructuri globale extinse, instrumente de monitorizare și funcții avansate de securitate.

Ce este preîncărcarea unui cache?

Unele instrumente de stocare în cache, cum ar fi WP Rocket, vă permit să „preîncărcați” un cache pentru vizitatorii site-ului dvs. De obicei, atunci când cineva vă vizitează site-ul, browserul său va trebui să încarce totul de la zero prima dată. Apoi, la a doua vizită, li se va oferi versiunea cache a site-ului dvs.

Cu toate acestea, preîncărcarea poate asigura că vizitatorii pentru prima dată vor primi imediat fișierele din cache. După configurarea WP Rocket, pluginul va preîncărca imediat pagina de pornire a site-ului dvs., linkurile sale și versiunea sa mobilă.

În plus, puteți activa preîncărcarea:

  • Pentru anumite momente ale zilei
  • După salvarea modificărilor la setările motorului WP
  • Pentru anumite sitemap XML
  • După actualizarea conținutului site-ului dvs

 

Preîncărcarea este benefică, deoarece vizitatorii pentru prima dată vor experimenta viteze de încărcare îmbunătățite. La rândul său, acest lucru îmbunătățește UX-ul site-ului dvs. și poate menține utilizatorii pe pagina dvs.

Memorarea în cache a site-ului stochează copii ale fișierelor site-ului dvs. Atunci când utilizatorii vizitează pagina dvs. repetat, aceștia ar trebui să întâlnească un timp de încărcare mai rapid. În plus, acest lucru este ușor de configurat cu pluginuri de cache WordPress sau cu un serviciu CDN specializat.

Memorarea în cache a site-ului poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți viteza site-ului dvs. și experiența utilizatorilor. Drept urmare, vă poate crește conversiile pe pagină și vă poate ajuta să urcați în clasamentul în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERPs).

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !