Structura paginilor web

Pagina „Acasă”/”Home”

Recomandarea pentru o pagină web este să conțină propunerea de valoare. Vizitatorii acestui website trebuie să înțeleagă mesajul transmis și să perceapă plusul de valoare oferit. Mai mult decât atât, este ideal să se menționeze scopul afacerii și cum poate aceasta să rezolve nevoile și dorințele clienților.

În funcție de relevanța și importanța pe pagină, informațiile pot fi plasate astfel:

  • În partea de sus trebuie să fie menționate informațiile cele mai importante pentru client, astfel: meniul, search bar (dacă aceasta există), dar și obiectul activității, informațiile de contact, etc.
  • În partea inferioară – cu cât informația scade ca importanță, aceasta trebuie plasată tot mai jos în pagină. A se observa exemple pe site-uri cunoscute.

În condițiile în care sunt folosite și alte elemente de design, ca de exemplu anumite imagini interactive, bannere sau videoclipuri, este de recomandat să se verifice calitatea acestora, impactul pe care îl au asupra vizitatorilor (pentru a nu le îngreuna experiența pe site – recomandat a se vedea “Secretele motoarelor de căutare”), dar și puterea vitezei de încărcare sau navigare (să nu reducă viteza sau performanța paginii).

Pagina „Despre noi”

Este o practică adresată în special firmelor mici, întocmai pentru că induce vizitatorului sentimentul de apartenență și familiaritate. Aici poate fi descris istoricul firmei, dar și răspunsul la întrebarea „de ce există compania pe piață”, subliniindu-se misiunea și viziunea companiei. Pot fi ilustrate imagini cu angajații firmei, informații de contact (orar, telefon, email), adresele de la sediile companiei.

Pentru o imagine mai exactă a locației sau a altor elemente specifice, pot fi inserate hărți cu locația precisă a sediului.

Pagina de produse/servicii

Trebuie să prezinte informațiile cele mai relevante și necesare, pentru a nu oferi impresia unei supraîncărcări de informație. Pentru paginile de categorii de produse trebuie să se poată aplica filtre care să ușureze experiența utilizatorului în găsirea produsului specific. În cazul serviciilor unde cantitatea de informație nu este atât de mare, este important să se specifice toate informațiile cele mai relevante (tipul de serviciu, preț, elemente specifice fiecărui serviciu în mod particular).

Aspecte generale

Trebuie să se evite folosirea cuvintelor care induc incertitudine sau ambiguitate. În ceea ce privește designul și estetica paginilor, acestea trebuie să respecte aceeași idee cromatică. Elementele de design și imaginile trebuie să nu se suprapună peste informațiile de pe website sau să influențeze negativ experiența vizitatorului. Aspectul tuturor paginilor trebuie să fie curat și îngrijit, lipsit de greșeli de ortografie. Toate butoanele și elementele interactive trebuie să încurajeze o navigare ușoara pe website și trebuie să fie funcționale. Mesajul trebuie să fie clar și concis, fără a se folosi prea mulți termeni de specialitate care pot îngreuna înțelegerea mesajului.

Fiecare pagină trebuie adaptată la varianta mobile și tabletă. Pentru a se asigura o funcționalitate completă este de recomandat să se testeze paginile în toate variantele pentru a elimina orice posibilă eroare. Pentru a testa viteza unei pagini web se pot folosi următoarele instrumente: tools.pingdom.com, thinkwithgoogle.com.

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !