Spațiul Negativ: Principiul de Design care Intrigă clienții

Spațiul atunci când nu este în contextul domeniului științific este terifiant. Dar dacă ar fi cel mai bun mod de a transmite ceea ce vrei să spui?

În teoria artei, spațiul negativ descrie spațiile dintre obiecte din orice grafic. Adesea, le vedem în iluzii optice – exemple precum două fețe și fața unui bărbat cântând la saxofon și fața femeii.

Iluziile sunt distractive, dar spațiul negativ, cunoscut și sub numele de spațiu alb, poate avea un sens mai semnificativ în design. Zona arată relațiile și spune publicului unde să se uite – punctul focal. (Lucrări de M.C. Escher sunt un exemplu excelent:)

Ce este Spațiul negativ?

Spațiul negativ își derivă complexitatea din înțelegerea percepției umane – în special, teoria Gestalt a învățării.

Kurt Koffka, un celebru psiholog german, a definit teoria drept „Întregul este altceva decât suma părților”. Înseamnă că atunci când o persoană vede mai multe elemente complexe legate de o imagine, o vede ca o imagine întreagă.

Înțelegerea teoriei Gestalt asupra procesării informațiilor vă va ajuta în proiectare, mai ales atunci când doriți să atrageți atenția pieței dvs.

În afară de principiul Gestalt, trebuie să înțelegeți și că omologul spațiului negativ este spațiul pozitiv. Sunt elementele unui grafic care au culoare sau nuanță. Astfel, ambele zone lucrează mână în mână pentru îmbunătățirea designului dvs. grafic. Nuanțele sau culorile închise definesc spațiul pozitiv într-un vizual. Devine conturul unei imagini, dar invers este bine, dar punctul focal se schimbă odată cu inversarea nuanței.

Ce este spațiul negativ în design?

Am învățat scurta definiție și istoria spațiului negativ. Acum, să înțelegem impactul său asupra designului.

După cum am menționat mai devreme, spațiile pozitive și negative sunt reversibile, dar accentul imaginilor se schimbă în funcție de mesajul tău. Priviți spațiul alb în crearea de logo-uri, design web, fotografie și tipografie.

În crearea logo-ului, spațiul alb vă permite să creați forme și figuri care schimbă mesajul logo-ului dvs. Spațiul negativ dublează impactul, indiferent dacă un punct într-o zonă pozitivă reprezintă un ochi sau un contur al unei pisici în interiorul unui câine.

Spațiul negativ în design web servește unui scop similar de a concentra atenția utilizatorilor asupra unei anumite porțiuni. Exemplele includ distanța dintre file și distanța dintre logo și numele companiei dvs. Este ca și cum ați construi o ierarhie vizuală pentru a ghida utilizatorii în jurul paginii și a conduce trafic către anumite zone ale site-ului.

Pentru fotografie, spațiul negativ este fundalul imaginilor. Ea distinge subiectul principal al fotografiei. Imaginează-ți produsul. Mediul este gol sau vei folosi perspectiva de a privi printr-o gaură? Luați în considerare acest lucru atunci când înțelegeți cum să editați fotografia pentru a adăuga grafică sau tipografie pe ea.

În tipografie, aranjarea cuvintelor contează. De la luarea în considerare a folosirii majusculelor sau pur și simplu minuscule cu un contur al unei flori – alegeți cu înțelepciune. Asigurați-vă că alegeți ceva ușor de citit, dar tema este de înțeles.
Combinați cunoștințele tuturor celor patru și veți crea cea mai bună identitate de marcă care transcende în multiplele platforme de social media, site web și marfă personală.

Tehnici în spațiere

Să ne aprofundăm în lucrurile bune și să vă oferim câteva sfaturi despre crearea unui logo care utilizează spațiul negativ.

  1. Simplitatea este cheia: Spațiul alb împiedică supraaglomerarea logo-ului dvs. Îți creează o limită care îți permite să fii creativ și să lucrezi cu ceea ce ai pe pânză.
  2. Faceți un dublu sens: Pune o imagine într-o altă imagine. Face un logo memorabil datorită efectului său de iluzie optică, precum sigla Guild of Food Writers.
  3. Localizați imaginea ascunsă: În comparație cu sensuri duble, un element ascuns se află și în interiorul unei imagini, dar într-un mod mai subtil precum Ursul lui Toblerone în munte.
  4. Obțineți închidere: Sigla dvs. ar folosi spațiul negativ ca un fel de graniță pentru a crea o imagine completă, cum ar fi Panda de la World Wildlife Fund.
  5. Tipografiază-l: Folosiți spațiul negativ pentru a scrie numele companiei dvs. în interiorul unei imagini. Sau, pe măsură ce vă asamblați numele, puneți niște spațiu alb în spațiul pozitiv pentru a crea conturul unei litere. Ca un punct pentru O și trei zone verticale, creați un E.

Acum, deoarece ați văzut are sunt bunele practici, iată câteva exemple de logo-uri care utilizează spațiul alb. Încorporați spațiu negativ și faceți un impact cu design-ul dvs.

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !