Securitatea Site-ului Web

hackerii

Lista de verificare a securității site-ului web: Cum să vă securizați site-ul web în 2022?

Știi cât de sigur este cu adevărat site-ul tău împotriva unor amenințări de securitate? Această listă de verificare a securității site-ului web din 11 părți vă va ajuta să vă păstrați datele în siguranță și departe de hackerii pe care îi regăsim în mediul online.

Aproximativ 30.000 de site-uri web suferă zilnic un atac cibernetic. Pe măsură ce site-ul tău web crește, este inevitabil ca cineva să nu încerce să-l pirateze. Deci, ce faceți ca să păstrați datele în siguranță în anul 2022?

Cu toții am fost prinși în zgomotul construirii unui site web. A vedea imaginile și conținutul completând design-ul, iar prototipurile transformându-se în pagini funcționale, se ajunge ușor spre lansare, care devine foarte captivantă. Dar, pe fondul anticipării trebuie să fie luați în calcul și hackerii cu intenții rele.

Lista companiilor care au suferit un atac cibernetic are câteva nume destul de mari pe ea. Yahoo, Equifax și Sony sunt doar câțiva giganți corporativi doborâți de mâinile acestor „criminali digitali”. Cu toate acestea, majoritatea atacurilor cibernetice nu implică doar corporații uriașe. Acestea implică și distrugerea unor cantități colosale de date. De altfel și companiile mici sunt în pericol.

Conform Raportului de investigare a încălcării datelor din 2019 al Verizon, 43% dintre acele amenințări de securitate au loc în cadrul companiilor mai mici.

Orice afacere poate avea spațiul web vizat de hackeri. Există o multitudine de amenințări de securitate, cum ar fi malware, atacuri de forță brută, SQL injections și atacuri DDoS. Acestea pot fi folosite  pentru a fura și alte informații sensibile.

O listă de verificare a securității ar trebui să conțină măsurile de securitate necesare pentru a vă asigura că atât dumneavoastră, cât și clienții nu sunteți în pericolul. Pe langa acest lucru, trebuie să vă asigure că veți rămâne în siguranță împotriva unor astfel de amenințări de securitate.

11 pași pentru a realiza o verificare a securității site-ului web în 2022

Înainte de a face vizibil site-ul, parcurgeți această listă de verificare a securității. Asigurați-vă că site-ul dumneavoastră este protejat de varietatea de amenințări de securitate care există precum și că a-ți întreprins toate măsurile de securitate necesare.

  1. Preveniți spamul

Este un sentiment groaznic să scrii o postare fantastică pe blog, plină de proză creativă și informații utile, doar pentru a avea o mulțime de comentarii spam. Este la fel ca atunci când cineva mâzgălește un graffiti, o pictură de capodoperă. Astfel, tot ce văd oamenii sunt aceste semne rătăcitoare care oferă link-uri incomplete și alte comentarii false ale utilizatorilor falși. 

Comentariile false sunt una dintre cele mai frecvente moduri prin care hackerii pot pătrunde pe site-ul dumneavoastră. A avea un plan concret în ceea ce privește modul de gestionare al acestora ar trebui să facă parte din orice listă de verificare a securității site-ului. 

Aceste comentarii spam diminuează încrederea persoanelor care vă vizitează pagina și creează probleme pentru Google crawlers. Probleme care au o importanță semnificativă pentru SEO. Așa cum Google nu tolerează spam-ul, nici tu nu ar trebui să o faci. Luați măsurile de securitate potrivite pentru a vă asigura că pagina dumneavoastră nu devine un spam gratuit.

  1. Protejați-vă site-ul web de atacurile Denial of Service (DDoS).

Acest grafic de la Wikipedia ilustrează modul în care hackerii înrolează o armată de computere pentru a efectua un atac DDoS.

Atacurile DDoS funcționează prin atacarea unui site web cu solicitări false. Copleșite de acest baraj, serverele se prăbușesc. Conducând astfel la închiderea site-ul web și uneori chiar la apariția vulnerabilități de securitate pentru ca hackerii să intre și să injecteze codul rău intenționat. Când site-ul dumneavoastră este offline pentru orice perioadă de timp, vă afectează reputația și rezultatul final.

Protecția împotriva atacurilor DDoS începe cu utilizarea unui furnizor de găzduire de renume. Companiile bune de găzduire vor face lucruri precum testarea obișnuită, care este o modalitate controlată de a testa vulnerabilitățile, și monitorizarea vigilentă și consecventă a rețelei. Acțiuni care vor duce la identificarea și înlăturarea principalelor amenințări de securitate.

Protecția Amazon Web Services (AWS) Shield.

Acest strat puternic de protecție ocolește și previne orice atac DDoS care ar putea apărea. Indiferent dacă hackerii declanșează un atac de reflectare UDP (User Datagram Protocol), SYN flood, DNS query flood sau atacuri HTTP flood/cache-busting, AWS are măsuri pentru a contracara aceste amenințări de securitate.

  1. Blocați atacurile cu forță brută

Atacurile cu forță brută sunt adesea menționate împreună cu atacurile DDoS. Deși ambele implică solicitări repetate pe un server, atacurile cu forță brută sunt mai concentrate, încercând din nou și din nou să spargă acreditările de conectare sau să expună datele criptate.

Există câteva modalități de a atenua sau de a opri aceste amenințări. Se poate face acest lucru prin urmărirea și monitorizarea adreselor IP atunci când sunt depuse formulare de încercări repetate. Pe oricine alegeți  ca și furnizor de găzduire web, asigurați-vă că oferă o linie de apărare împotriva acestor atacuri.

  1. Protejați-vă de scripturile XSS între site-uri

O altă tactică pe care hackerii o folosesc pentru a compromite aplicațiile și site-urile web este scriptingul XSS între site-uri. Acest lucru introduce codul rău în site-uri web modeste. De aici poate fi transmis pe computerele oamenilor și poate continua să captureze datele și informațiile private ale acestora.

Scripting-ul XSS între site-uri poate fi o modalitate ascunsă pentru hackeri de a-și sustrage informațiile. Scutul Amazon Web Service (AWS) este o linie solidă de apărare împotriva acestui lucru. 

  1. Apărați-vă împotriva SQL injection

Iată un alt mic coșmar, care este atractiv pentru hackerii, pentru a avea acces la informații sensibile. Majoritatea bazelor de date ale serverelor web sunt gestionate de SQL. SQL injection provoacă hackerii să acceseze propriul cod SQL, să îl introducă și să obțină acces la date sensibile. Serverele care sunt victime ale acestui tip de atac nu pot face diferența dintre cererile SQL normale și cele ilegitime. Aceasta este o altă amenințare de securitate împotriva căreia utilizarea scutului Amazon (AWS) poate oferi o apărare.

  1. Instalați un certificat de securitate SSL

Oamenii tind să se sperie atunci când accesează un site web și nu văd un simbol de lacăt sau https. Apariția acelor mesaje pop-up care induc anxietatea, avertizând asupra potențialelor riscuri de securitate, nu inspiră pe cineva să navigheze mai departe. Site-urile web fără certificate SSL tind, de asemenea, să se claseze mai jos în căutările Google. Un certificat SSL este o măsură de securitate necesară pentru ca orice tip de pagină web să fie instalată. Acesta ar trebui să fie un standard, în special pentru site-urile de comerț electronic unde utilizatorii introduc informații sensibile.

Certificatele de securitate SSL criptează datele care merg în ambele sensuri între un server și computerul cuiva. O conexiune criptată SSL împiedică expunerea informațiilor sensibile, cum ar fi informațiile de conectare, cărțile de credit și alte date despre clienți care au fost introduse în formulare.

  1. Faceți backup pentru site-ul dumneavoastră și pentru toate datele acestuia

Nu există niciun motiv pentru care trebuie să faceți acest lucru manual. Serviciile de găzduire web de renume oferă acest lucru ca un serviciu gratuit.

  1. Respectați conformitatea cu ISO 27018

Bine, aceasta nu este cea mai interesantă inovație tehnologică numită, dar conformitatea cu ISO 27018 este de fapt destul de grozavă. Tot ceea ce este în cloud nu este la îndemâna hackerilor. ISO 27018 este o listă de măsuri și protocoale care oferă siguranță acestei tehnologii pentru toată lumea, păstrând în siguranță informațiile de identificare personală ale utilizatorilor, ferindu-le de hackeri.

  1. Utilizați HTTP/2

Unele companii de găzduire web nu oferă găzduire HTTP/2, ceea ce este șocant având în vedere cu cât este mai rapid decât HTTP cel obișnuit. Acolo unde în trecut fluxul de date putea merge doar într-o direcție la un moment dat, HTTP/2 deschide lucrurile, permițând informațiilor să circule în ambele sensuri. Acest lucru scade cantitatea de timp care este schimbată între server și client. Solicitările de date nu au doar o singură bandă, ci au mai multe într-o conexiune TCP (Transmission Control Protocol), accelerând fluxul de informații.

Nu numai că facilitează un schimb mai bun de date, dar https este activat automat. Am vorbit despre site-urile de andocare de la Google pentru anumite lucruri, dar Google iubește HTTP/2, oferind site-urilor web care îl folosesc un impuls organic frumos în SEO – având în vedere că au conținut web grozav și urmează cele mai bune practici SEO. 

  1. Utilizați un formular de încredere pentru plăți online

Indiferent dacă procesați carduri de credit sau de debit, plăți web sau plăți PayPal, doriți ca acest lucru să se facă printr-un furnizor de încredere. Utilizați API-uri de la servicii precum Stripe și Paypal, cei doi lideri ai autentificării plăților online. Acest lucru vă va oferi dumneavoastră și clienților două moduri sigure de a plăti atunci când este timpul să faceți check-out.

  1. Protejați cu parolă paginile importante

Păstrarea acreditărilor de administrator departe de mâinile hackerilor este echivalentă cu siguranța web. Dar, împreună cu aceasta, este o idee bună să păstrați datele în siguranță prin protejarea cu parolă a conținutului, folderelor de pagini și a colecțiilor CMS.

Acordați permisiuni doar celor care au nevoie de acces. Asigurați-vă că website-ul dumneavoastră are o funcție de verificare a securității site-ului web cu parolă pentru paginile și folderele care se regăsesc pe acesta. Acest lucru vă va oferi control precis asupra cui i se permite să intre și, eventual, să faceți modificări.

Păstrați datele în siguranță

Protecția dumneavoastră și a utilizatorilor dumneavoastră împotriva hackerilor este un proces continuu. La fel cum evoluează tehnologia, la fel evoluează și noile modalități de a fura datele oamenilor. Găsirea unui furnizor de găzduire care pune securitatea pe primul loc este o modalitate inteligentă de a te menține pe piață..

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !