Patru variații de logo pe care fiecare brand trebuie să le cunoască

Deși un logo este o expresie vizuală singulară a mărcii dvs., acesta poate și ar trebui să ia multe forme. Aici intervin variațiile de logo. O variație a siglei este o versiune alternativă a designului dvs. principal de logo. Variația oferă brandului dumneavoastră capacitatea de a fi coeziv, consecvent și de recunoscut în multe situații.

Gândește-te astfel: o imagine din rețelele sociale, un site web și o carte de vizită pot necesita logo-uri în diferite forme și stiluri. În loc să te bazezi pe un singur logo pentru a face toată treaba, marca ta poate avea flexibilitate prin dezvoltarea mai multor variante de logo.

Orice brand poate beneficia de variații de logo, dar unele mărci vor avea nevoie de mai multe variații decât altele. Depinde de stilul logo-ului dvs. și de genul și nevoile dvs. de afaceri. Ne voi uita la patru variații cheie ale logo-ului — primar, stivuit sau secundar, submarca și favicon — pentru a vă ajuta să aflați de care dintre ele aveți nevoie.

Logo principal

Crearea variațiilor de logo începe cu dezvoltarea logo-ului principal. Acesta este cel mai complet și mai complex logo al tău. Este și cel pe care îl vei folosi cel mai des. Logo-ul principal este cel care va include cele mai multe detalii, cum ar fi un nume de marcă, slogan și data înființării. De la semne îndrăznețe până la tricouri corporative, este logo-ul tău preferat și reprezentarea principală a brand-ului tău.

Siglele principale sunt adesea orizontale, dar acest lucru poate varia în funcție de design și temă. Uneori, obțineți un logo stivuit pentru primar, ca în exemplul din stânga jos realizat de Gorcha. Dacă sigla dvs. principală conține culoare, nu uitați să aveți și o versiune alb-negru la îndemână.

Pentru a sublinia importanța logo-ului dvs. principal, asigurați-vă că are întotdeauna spațiu de respiro și că nu este copleșit de alte elemente de design. Logo-ul principal ar trebui să fie captivant, memorabil și adaptabil. Asigurați-vă că va arăta la fel de frumos într-un antet de site web ca și într-un print de dimensiuni mari.

Majoritatea mărcilor se axează pe un logo principal pentru consecvență. Ocazional vom vedea o excepție unică, cum ar fi Adidas. Brandul are trei sigle principale care sunt folosite interschimbabil, în funcție de colecție. Ei mențin coeziunea prin utilizarea aceluiași font și continuând cu cele trei dungi în fiecare logo. Aceasta este o abordare neobișnuită care nu va funcționa pentru majoritatea mărcilor, mai ales dacă încă vă dezvoltați afacerea. Dar, în calitate de al doilea producător de îmbrăcăminte sportivă din lume, Adidas primește o trecere.

Mai degrabă decât traseul Adidas, majoritatea mărcilor au un logo principal care are mai multe variații.

Logo-ul secundar

Odată ce v-ați stabilit logo-ul principal, este timpul să stabiliți un logo secundar. Scopul principal al unui logo secundar este ca acesta să aibă un aranjament diferit față de versiunea principală. De exemplu, dacă sigla dvs. principală este orizontală cu un simbol adiacent cuvintelor, logo-ul secundar poate fi stivuit cu un simbol deasupra sau dedesubtul cuvintelor.



























Gândiți-vă la logo-ul secundar ca la o reflectare a logo-ului principal. Ar trebui să aibă aceleași fonturi, aceeași greutate și aceeași estetică generală pentru a vă susține personalitatea brand-ului într-un mod consistent. O siglă secundară va fi utilă pentru momentele în care spațiul este limitat sau dacă spațiul nu se potrivește cu logo-ul principal.

Diferite locuri au cerințe de spațiu diferite pentru un logoun logo orizontal ar putea fi mai potrivit pentru un șablon cu antet sau pentru o carte de vizită. Sau o imagine de profil pe rețelele sociale ar putea fi mai potrivită pentru un logo vertical, stivuit. Logo-ul tău secundar este acolo pentru a sprijini și a umple golurile în care logo-ul tău principal nu se potrivește sau nu arată cel mai bine.

Logo-ul Submark

Odată ce siglele dvs. primare și secundare sunt definitive, este important să vă creați submarca. Aceasta este cea mai simplificată și mai condensată variantă de logo. Ea vă va fi utilă atunci când trebuie să puneți un logo într-un spațiu mic, atât în format de print, cât și în format digital. Rețineți: nu toate siglele primare și secundare sunt menite să fie micșorate. Atunci o submarca va fi utilă.

Cele mai comune două tipuri de submark sunt cercurile care conțin text și/sau simboluri sau un submark care este doar un simbol. În funcție de dimensiunea și aspectul siglelor dvs. primare și secundare, este posibil să aveți nevoie sau nu de o submarcă, dar atunci când aveți îndoieli, este bine să aveți.

Submarkurile sunt de obicei folosite ca subsoluri sau filigrane și vor fi, de asemenea, un autocolant grozav. În spațiile digitale, un submark este perfect ca un avatar pe rețelele de socializare sau în alte momente când trebuie să-ți folosești logo-ul, dar vrei să arate mai rafinat.

Favicon-ul

Crearea unui favicon este o parte utilă a dezvoltării variațiilor de logo. Un favicon este o pictogramă minusculă care se află în partea de sus a unui browser de internet. Adesea este doar un simbol, dar poate potrivi și câteva litere, în funcție de design și aspect.

Scopul unui favicon este de a crea un memento vizual al identității mărcii. Pentru cei care au multe file deschise simultan, un favicon poate ajuta utilizatorul să găsească site-ul dvs. cu ușurință. Cu un favicon, vizitatorii vă pot localiza rapid site-ul web în timp ce vă sporiți gradul de cunoaștere și identitatea mărcii.

În timp ce un favicon nu este întotdeauna necesar pentru marca dvs. Însă cu siguranță poate fi utilă, deoarece poate, să aibă o funcție dublă ca pictogramă pentru o aplicație. Gândiți-vă la numeroasele aplicații de pe telefonul dvs. și la modul în care unele pictograme ies mai mult în evidență decât altele. O pictogramă bine concepută vă va servi bine, făcând o impresie pozitivă asupra mărcii dvs. în ansamblu.

Logo-ul dvs. este cel mai recunoscut aspect al brand-ului dvs. Nu numai că ar trebui să fie frumos și memorabil, dar ar trebui să se poată adapta la diferite forme. Prin utilizarea variațiilor de logo, marca dumneavoastră va fi pregătită să aibă un impact îndrăzneț în orice momenT. Un logo principal, un logo secundar, un submark și un favicon creează experiența vizuală supremă a mărcii. Și dacă te simți copleșit de cum să procedezi, ajutorul profesional nu este niciodată prea departev

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !