Măsurarea Calității Traficului cu Google Analytics

poza de fundal statistica din google analytics

Este important să înțelegeți că obiectivele dvs. de afaceri sunt unice pentru dvs.. Modul în care vă măsurați obiectivele ar trebui să reflecte acest lucru. Următorii pași sunt să înțelegeți mai bine ce înseamnă traficul de calitate pentru site-ul dvs.. Apoi să evaluați modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul dvs. Pentru a înțelege mai bine ceea ce este considerat „trafic de calitate”, vom analiza diverse valori Google Analytics care vă vor ajuta să creați o strategie SEO solidă.

De ce contează calitatea traficului pentru succesul SEO?

Traficul de calitate este ceea ce accelerează succesul afacerii, mai ales pentru optimizarea post- publicare.

De exemplu, să presupunem că blogul dvs. are 200 de vizitatori pe lună cu o rată de conversie de 1%, generând doi clienți potențiali. Prin îmbunătățirea calității traficului dvs., rata de conversie și numărul de clienți potențiali vor crește, de asemenea:

  • Trafic: 200
  • Rata de conversie: 4%
  • Clienți: 8

 

Acest lucru indică faptul că vizitatorii „superfan” sunt mult mai implicați și, prin urmare, mai profitabili decât utilizatorii moderat entuziasmați. Noua actualizare a algoritmului de experiență a paginii de la Google consolidează și mai mult această afirmație.

A devenit clar că modul în care consumatorii interacționează cu site-ul dvs. web contribuie la creșterea afacerii dvs..

Cum măsurați calitatea traficului dvs. organic în Google Analytics?

În acest articol ne axăm în mod special pe calitatea traficului. Iată principalele valori pe care trebuie să le urmăriți:

  • Valori de implicare: timpul petrecut pe site, pagini pe sesiune, rata de ieșire.
  • Metrici de conversie: rata de conversie, trimiteri de formulare, alte atingeri ale obiectivelor.
  • Valori de relevanță: rata de respingere, localizarea geografică a utilizatorilor, vizitatorii noi și care revin.
Valori de implicare

Timp pe site

Timpul pe site este măsura pe care un utilizator o petrece pe un site, indiferent dacă este folosit sau nu. De exemplu, să presupunem că un utilizator are mai multe file deschise, dar nu le folosește neapărat pe toate simultan. Google Analytics încă numără timpul în care filele au fost deschise.

Google numără sesiunile de până la 30 de minute fără ca un vizitator să facă click pe alte pagini. Dar odată ce marcajul de timp atinge 30 de minute, acea sesiune va fi socotită ca o respingere. Știind acest lucru, este clar că nu toți utilizatorii care ajung pe site-ul dvs. sunt foarte implicați.

În general, cu cât un utilizator petrece mai mult timp pe site-ul dvs., cu atât mai bine. Acest lucru indică faptul că strategia dvs. SEO a definit conținut interesant. În plus, modul în care v-ați structurat site-ul nu numai că îi ajută să găsească informațiile de care au nevoie. Ei citesc și mai multe despre alte subiecte sau servicii pe care le puteți oferi.

Un timp bun pe site indică:

  • Conținut de înaltă calitate.
  • Arhitectură bună a site-ului.
  • Legătura internă bine construită.
  • Design excelent UX .
  • Trafic de înaltă calitate care este interesat de produsele și serviciile dvs..

 

Pentru a stabili obiective eficiente, puteți măsura timpul pe site împreună cu următoarea valoare, pagini pe sesiune.

Utilizatorii care petrec în medie patru minute pe site-ul dvs. și cel puțin două pagini pe sesiune au șanse mai mari să fie implicați cu conținutul dvs.

timpul pe site statistică google analytics

Pagini pe sesiune

Pentru a spune simplu, paginile pe sesiune reprezintă numărul mediu de pagini pe care un utilizator le vede într-o sesiune. Este una dintre cele mai importante valori de comportament din Google Analytics. Indică cât de adânc navighează un utilizator pe site-ul dvs.. În esență, cu cât văd mai multe pagini, cu atât sunt mai interesați de ceea ce le propuneți. De obicei, prima pagină pe care aterizează un utilizator este pagina dvs. de pornire. Dar beneficiile pentru cumpărători sunt pe paginile dvs. de servicii sau produse.

Pentru a obține trafic de calitate, ar trebui să urmăriți să aveți cel puțin două pagini pe sesiune în medie. Dacă nu vedeți aceste rezultate, trebuie să începeți să investigați ce nu funcționează. Este posibil să vizați cuvintele cheie greșite sau că publicul dvs. se află în altă țară.

Dacă ajung pe pagina dvs. de pornire și nu trec pe o altă pagină, este posibil ca pagina dvs. de pornire să nu fie legată corect la alte pagini. Să fie prea lentă la încărcare sau ca arhitectura generală a site-ului să fie confuză. Modificați acest lucru dacă este necesar și observați ce se întâmplă. Adesea, cu cât este mai simplu să vă deplasați pe site, cu atât mai bine.

pagini pe sesiune statistică google analytics

Rata de ieșire

O rată de ieșire vă spune cât de des un client a părăsit site-ul dvs. dintr-o pagină. Spre deosebire de rata de respingere, rata de ieșire vă spune că un utilizator a părăsit o pagină și a mers pe alta. Să aruncăm o privire la un exemplu pentru a ilustra.

Să presupunem că un nou vizitator intră pe pagina dvs. de pornire, dar vrea să afle mai multe. Acesta navighează la blogul dvs.. Petrec ceva timp citindu-vă conținutul și găsește ceea ce își dorește, așa că iese.

rata de ieșire statistică google analystic
Dacă ratele de ieșire sunt mari ar trebui să evaluați elemente precum:

  • Copie site
  • Imagini/videoclipuri
  • Timpul de încărcare a site-ului
  • Designul paginii

 

Începeți prin a modifica câte un element și analizați rezultatele după fiecare modificare. Repetați până când ratele de ieșire încep să se îmbunătățească. Unele pagini vor avea în mod inerent rate de ieșire mai mari decât altele. Cum ar fi politica dvs. de confidențialitate și paginile de contact (de obicei utilizatorii găsesc ceea ce caută pe Google fără a intra pe site-ul dvs.).

Dacă reușiți să reduceți ratele de ieșire pentru paginile dvs. de servicii, postările de blog și/sau paginile de produse, modificând componentele despre care tocmai am vorbit, veți avea trafic de calitate mai mare și mai multe conversii.

Valori de conversie

Rata de conversie

Google Analytics adună toate obiectivele îndeplinite de site-ul dvs. și calculează aceasta ca rata generală de conversie a site-ului. Cu toate acestea, luați în considerare fiecare obiectiv separat pentru a vedea performanța acestuia. Vă va ajuta să analizați ce obiective le-ați atins și ce obiective de conversie trebuie ajustate.

Pentru a vedea fiecare obiectiv individual, navigați la „Prezentare generală a obiectivelor” și apoi alegeți obiectivul pe care doriți să-l evaluați selectând-l în meniul derulant. De acolo, veți vedea o prezentare generală a ratei de conversie pentru acel obiectiv special.

rata de conversie grafic google analytics

Cum puteți descoperi dacă traficul organic de pe site-ul dvs. vă ajută sau nu să vă atingeți obiectivele de conversie? Dacă, de exemplu, rata de conversie a scăzut, în timp ce traficul organic a crescut. Este posibil să vizați cuvintele cheie greșite, atrăgând astfel vizitatori mai puțin calificați pe site-ul dvs.. De acolo, ar trebui să analizați ce cuvinte cheie trebuie înlocuite

Schimbându-vă perspectiva și analizând rata de conversie a fiecărui obiectiv prin surse individuale de trafic, puteți lua decizii mai bune de optimizare și, prin urmare, să obțineți clienți potențiali de calitate superioară.

Trimiterile de formulare

Pentru a profita la maximum de Google Analytics, vă sugerăm să configurați urmărirea evenimentelor pentru trimiterile de formulare. Veți avea o imagine de ansamblu clară a ceea ce fac utilizatorii pe site-ul dvs. Urmărirea trimiterilor de formulare vă permite să înțelegeți cum navighează utilizatorii la pagina formularului și să vă concentrați eforturile de marketing acolo.

Revenind la SEO, relația dintre trimiterile de formulare și calitatea traficului organic este destul de asemănătoare cu rata de conversie. Trimiterea unui formular este considerată un obiectiv pe care utilizatorii sunt rugați să-l completeze. Dacă un procent mare dintre utilizatorii dvs. nu completează un formular, aceasta indică faptul că nu sunt implicați și, prin urmare, nu sunt tipul potrivit de vizitatori pe care ar trebui să-l vizați. Dacă acesta este cazul, reevaluați tipul de informații pe care le solicitați, capacitatea de utilizare a formularului și UX-ul general al paginii formularului pentru a o face mai relevantă și mai captivantă.

trimitere de formulare

Conversii false

Deși valorile de urmărire în Google Analytics sunt importante, este la fel de esențial să vă asigurați că nu vă denaturați datele prin conversii false. Inexactitățile din setul dvs. de date pot cauza mai multe probleme și vă pot conduce la concluzii greșite despre traficul dvs. și calitatea acestuia. Privirea unor astfel de date false va fi motivul pentru a decide și a implementa strategia SEO greșită pentru site-ul dvs..

Pentru a verifica din nou obiectivele pe care le-ați setat, căutați fila Conversii > obiective > cale inversă a obiectivului. Odată ajuns acolo, puteți identifica unde au loc conversiile obiectivului dvs. și dacă apar pagini incorecte, acesta ar putea fi un semn că ați încorporat date greșite pentru un obiectiv.

verificarea conversiilor false

statistica conversiilor false google analytics

Valori de relevanță

Localizarea geografică a utilizatorului

Pentru a găsi locația geografică a publicului dvs., derulați la publicul din partea stângă, apoi locația geografică și, în sfârșit, locația. Aici veți găsi toate țările din care provin utilizatorii, datele despre achiziție, comportament și conversie ale acestora. Pentru a aprofunda și mai mult, puteți face click pe o anumită țară și puteți vedea date la nivel de stat sau oraș.

locația utilizatorilor în google analytics

Pentru companiile mai mari și internaționale, datele de amplasare a locației geografice vor fi cele mai utile. De exemplu, dacă sunteți un magazin de îmbrăcăminte tip boutique, vizualizarea orașului vă ajută să înțelegeți din ce locații vin clienții dvs., astfel încât să puteți crea conținut mai relevant și să îl optimizați în funcție de locație.

Înțelegând datele demografice ale publicului dvs., puteți crea conținut extrem de relevant pentru a răspunde întrebărilor acestora și pentru a îmbunătăți calitatea traficului dvs. organic.

Rata de respingere

Am vorbit mai devreme despre ratele de respingere, dar haideți să dezvăluim cum să folosiți această valoare pentru a vă ajuta compania. Rata de respingere reprezintă procentul de vizitatori care ajung pe site-ul dvs. și ies rapid fără a naviga la altă pagină.

De exemplu, dacă aveți linkuri afiliate pe site-ul dvs., un utilizator poate face click pe un anumit link și poate merge într-o nouă fereastră de browser. Rata dvs. de respingere ar fi mare, dar acest lucru nu este neapărat un lucru rău în această situație specială, deoarece achizițiile afiliate sunt unul dintre obiectivele dvs. de afaceri. Dacă sunteți o marcă bazată pe servicii și aveți o rată de respingere ridicată, acest lucru indică faptul că oamenii nu pot găsi informațiile pe care le caută pe site-ul dvs. și ies.

Rata de respingere va depinde de obiectivele pe care le-ați setat pe Google Analytics și de ce tip de afacere aveți

Dacă vă uitați la secțiunea de prezentare generală a achizițiilor din Google Analytics, vei întâlni rata de respingere. Aici veți observa procentele ratei de respingere din diferite surse de trafic. Dacă ratele de respingere sunt mari pentru traficul organic, asta ar putea însemna că vizați cuvintele cheie sau publicul greșit.

rata de respingere afișare procent

Dacă ați trecut deja la Google Analytics 4, este posibil să pierdeți valoarea ratei de respingere din tabloul de bord. Ceea ce vă oferă Google Analytics 4 în schimb sunt valorile de implicare.

valorile de implicare în google analytics 4

Google Analytics 4 etichetează utilizatorii care fie au vizitat mai mult de o pagină, au finalizat un eveniment sau o conversie sau care au fost pe site mai mult de 10 secunde ca „utilizatori implicați”. Această valoare va fi de obicei mai mare decât rata de respingere, deoarece anumite sesiuni care ar fi fost considerate o respingere sunt acum clasificate ca un utilizator implicat. Prezentarea generală a interacțiunii pe Google Analytics 4 vă oferă o idee despre câți dintre utilizatorii dvs. interacționează cu conținutul dvs. și pentru cât timp, ceea ce este un înlocuitor util pentru valoarea ratei de respingere Google Analytics.

Vizitatori noi și care revin

Pentru a obține mai multe informații despre vizitatorii dvs. noi și care revin, accesați fila public, apoi faceți click pe comportament și vizitatori noi și care revin. În loc să priviți aceste valori separat, este o regulă de bază să le vizualizați simultan pe măsură ce compania dvs. crește.

statistica vizitatorilor noi și care revin

În timp, ar trebui să vedeți că ambele numere cresc. Cu toate acestea, dacă există vreodată o scădere drastică a numărului de vizitatori care revin, acesta ar putea fi un semn alarmant. Ar trebui să cercetați în profunzime motivele pentru care se întâmplă acest lucru (cum ar fi o schimbare recentă pe site-ul dvs. sau strategia de marketing greșită).

Analiza comparativă a datelor de trafic Google Analytics

Aveți nevoie de date de referință pentru a înțelege cu adevărat cât de bine funcționează site-ul dvs. În această secțiune, vom acoperi ratele procentuale scăzute și mari pentru valorile discutate mai sus.

analiza comparativă a datelor de trafic

Valoarea clienților noi și a clienților care revin variază în funcție de industrie și tip de afacere, totuși 20-30% pentru vizitatorii care revin este un raport tipic de atins.

Datele Google Analytics sunt valoroase deoarece vă ajută să stabiliți priorități și să stabiliți strategii pentru a îmbunătăți calitatea traficului dvs. SEO. Pentru a vedea cu adevărat beneficiile utilizării Google Analytics și pentru a îmbunătăți calitatea traficului site-ului dvs., va trebui să monitorizați valorile de implicare, conversie și relevanță pe o perioadă lungă de timp, dar acestea sunt doar o parte a puzzle-ului. Creșterea durabilă va veni din cercetarea, analizarea și ajustarea continuă a site-ului dvs..

Ce trebuie să faceți dacă valorile dvs. de implicare sunt slabe

Optimizare pe pagină

Optimizarea conținutului dvs. publicat este o modalitate ușoară de a îmbunătăți calitatea traficului dvs. și de a crește implicarea. Pentru a face acest lucru, doriți să analizați aplicarea cercetării cuvintelor cheie care se potrivește cu intenția de căutare. Grupați cuvintele cheie cu subiecte similare și identificați termenii potriviți de vizat prin fiecare pagină a site-ului dvs..

Alte optimizări specifice ale paginii includ:

  • Încorporarea cuvântului cheie țintă în primele 200 de cuvinte din copii.
  • Titlul paginii și meta descrierea să aibă lungimea acceptabilă de către Google (72 de caractere pentru titlu și 170 pentru meta descriere).
  • Cuvântul cheie țintă inclus în H1 și subtitluri.

 

Gândiți-vă la designul de conținut

Aspectul site-ului dvs. și modul în care vizitatorii consumă conținutul are o influență gigantică asupra experienței de utilizator. Nu numai că crearea unui design de conținut bazat pe om vă poate îmbunătăți SEO, dar vă poate îmbunătăți, în consecință, valorile de trafic și implicare.

Iată câteva indicații despre cum să se întâmple acest lucru:

  • Evitați imaginile și videoclipurile mari care ocupă o mare parte din pagină .
  • Împărțiți-vă conținutul în paragrafe și titluri scurte.
  • Subliniați cuvintele și elementele importante pentru a îmbunătăți lizibilitatea.
  • Folosiți liste și tabele acolo unde este posibil.
 
Lucruri de inclus în blogurile dvs. pentru a vă asigura o experiență excelentă pe site

Scrieți articole care oferă cantitatea potrivită de informații

Articolele ar trebui să fie cuprinzătoare, nu prea lungi doar de dragul numărului de cuvinte și nu prea scurte acolo unde lipsesc informații. Utilizatorii vor ști dacă aveți conținut util sau pur și simplu furnizați conținut neclar care nu le rezolvă de fapt problemele.

Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, consultați aceste sfaturi:

  • Scrieți articole care se potrivesc cu numărul de cuvinte ale concurenților de top, dar, de asemenea, faceți conținutul suficient de succint, astfel încât să nu vă copleșească cititorii.
  • Creați articole mai lungi care pot fi promovate pe alte canale, cum ar fi rețelele sociale.
  • Creați articole mai lungi care măresc timpul petrecut pe site-uri.

 

Folosiți limbaj potrivit

Ar trebui să existe un echilibru între limbajul SEO și copywriting. Asigurați-vă că utilizați limbajul potrivit urmând aceste sfaturi:

  • Evitați folosirea cuvintelor cheie doar pentru statistică.
  • Evitați limbajul care nu este înțeles de către utilizator.
  • Folosiți un limbaj simplu cu cantitatea potrivită de cuvinte cheie și distribuiți-le uniform în conținutul dvs..

 

Studiați modul în care publicul dvs. comunică și modelați-vă conținutul. Scopul este ca publicul dvs. să se simtă confortabil și atras de conținutul dvs., nu confuz și respins.

Îmbunătățiți experiența utilizatorului (UX)

Priviți site-ul dvs. web și evaluați cât de ușor este să citiți, să navigați, să aflați informații cheie și să efectuați orice acțiune.

Iată câteva memento-uri rapide:

  • Plasați CTA-urile în locurile potrivite.
  • Asigurați-vă că lizibilitatea este consecventă.
  • Asigurați-vă că informațiile sunt ușor de navigat.
  • Fiți convinși că arhitectura site-ului are un flux solid.

 

Asigurați-vă că designul site-ului web funcționează bine atât pe desktop, cât și pe mobil

Pe măsură ce mai mulți consumatori cumpără online aproape orice, experiența utilizatorului pe mobil va contribui la clasarea dvs. generală. Iată cinci sfaturi pentru a vă optimiza site-ul:

  • Verificați viteza paginii pentru dispozitive mobile vs desktop.
  • Asigurați-vă că toate elementele sunt vizibile și lizibile în mod corespunzător atât pe desktop, cât și pe mobil.
  • Optimizați scara imaginii pe mobil.
  • Simplificați navigarea.
  • Scurtați textul.
 
Ce trebuie să faceți dacă valorile dvs. de conversie sunt slabe

Optimizați îndemnurile

Asigurați-vă că CTA sunt plasate în locurile potrivite într-o pagină, au culoarea și textul potrivit. Folosiți cuvinte puternice și motivate emoțional care vor atrage câștiguri rapide. O singură modificare a cuvântului sau schimbarea culorii poate crește drastic conversiile. Aceasta este metoda precisă pentru a vă asigura că SEO aduce conversii și clienți potențiali.

Evitați orice elemente care ar putea distrage atenția utilizatorului

Evitați ferestrele pop-up, numeroase CTA-uri și bannere. Dacă oamenii sunt mereu grăbiți să părăsească site-ul dvs., asta cu siguranță nu va ajuta să îi rețineți pe pagina dvs..

Ce trebuie să faceți dacă valorile dvs. de relevanță sunt slabe

Vizați cuvintele cheie potrivite

Înainte de a crea o pagină sau un blog, începeți cu cercetarea cuvintelor cheie pentru a le identifica pe cele pe care ar trebui să le vizați prin noul dvs. conținut. Gândiți-vă la fel ca clienții dvs. și identificați exact care este intenția lor și ce este în tendințe în industria dvs.. De asemenea, identificați cuvintele cheie de formă lungă care sunt foarte specifice nișei pe care o deserviți. În acest fel, conținutul pe care îl publicați va fi pentru un public foarte vizat, prin urmare ratele de conversie vor fi mai mari.

Examinați subiectul și concentrați intenția de căutare a cuvintelor cheie

Dacă cuvintele cheie pe care le-ați selectat nu au performanțe bune, verificați dacă le-ați selectat pe cele potrivite și dacă se potrivesc cu intenția de căutare. Cercetați ce fac concurenții, astfel încât să vă puteți da propria rotație conținutului din jurul acestor cuvinte cheie.

Localizați-vă conținutul astfel încât să vizați publicul de pe piața țintă

Creați conținut relevant pentru locația în care vă aflați. De exemplu, dacă dețineți o pizzerie în Brașov, puteți crea un blog despre cele mai bune locuri pentru a obține brânză proaspătă din Brașov. Așadar, în loc să dezvoltați doar conținut aleatoriu, gândiți-vă la localizarea conținutului și a exemplelor care vor atrage cea mai calificată audiență.

Lucrați la viteza site-ului (site-urile web mai lente au rate de respingere mai mari)

În zilele noastre, consumatorii doresc informații cu viteza luminii, de fapt 1 din 4 consumatori va abandona un site web care durează mai mult de 4 secunde pentru a se încărca. Pentru a asigura un timp de încărcare rapid, accesați pagina Google Page Speed Insights pentru a evalua unde se află site-ul în ceea ce privește viteza paginii și pentru a identifica elementele care încetinesc site-ul dvs.

Utilizați datele Google Analytics pentru a măsura și îmbunătăți calitatea traficului dvs. SEO

Obiectivul dvs. general ar trebui să fie de a lucra pentru a crea conținut de cea mai înaltă calitate pentru a converti vizitatorii în clienți fideli.

Pentru a atinge aceste obiective, asigurați-vă că ați trasat valorile de implicare, cum ar fi :timpul petrecut pe site și paginile pe sesiune, valorile de conversie, cum ar fi: trimiterile de formulare, și valorile de relevanță, cum ar fi: rata de respingere și localizarea geografică a utilizatorilor.

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !