Marketingul pe Instagram – Ghid Esențial

instagram open on a phone

Marketingul pe Instagram – Un ghid esențial de aplicare a strategiilor publicitare în mediul online. Creați o prezență online pentru magazinul dvs. și o experiență unică de cumpărare pentru clienți utilizând Marketingul pe Instagram.

Instagram este o platformă de social media vizuală cu peste 1 miliard de utilizatori activi. A devenit noua casă digitală pentru mărcile emergente și consacrate. Să aruncăm o privire în modul în care puteți construi o strategie de brand pe Instagram dar și crește gradul de cunoaștere a mărcii, numărul conversiilor și a vânzărilor de produse.

Potrivit Instagram, peste 80% dintre utilizatori urmăresc cel puțin o afacere pe contul lor. Mai mult, 60% dintre utilizatori descoperă produse noi căutând pe platformă.

Când ne uităm în viitorul comerțului electronic, vedem că strategia câștigătoare pentru companiile care concurează cu concurenții mici și mari va fi să investească în reclame sau chiar marketing de influență orientat spre misiune.

În acest articol, veți găsi sfaturi despre cum puteți utiliza marketingul pe Instagram, începând de la lucruri simple precum:

  • Crearea și optimizarea unui profil de afaceri;
  • Identificarea publicului țintă;
  • Selectarea conținutului dvs.

Vă vom prezenta și procesul axat pe conversie, conectarea catalogului de produse și etichetarea produselor în postări organice și povești. Urmați această strategie brand pe Instagram și vă veți putea crește notorietatea firmei, conversiile și vânzările de servicii sau produse.

Crearea unui profil de Instagram Business

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, veți dori să vă creați un profil de Instagram Business. Pe lângă stabilirea legitimității și a prezenței în jurul afacerii dvs., un profil Instagram Business vă oferă acces la:

  • Informații despre public;
  • Un buton de contact pe profilul dvs;
  • Etichete de produse în postările și poveștile dvs.

Optimizarea contului dvs. de Instagram Business

Acum că ați creat contul Instagram Business, veți dori să vă optimizați profilul. Acesta este un pas important deoarece va constitui prima impresie a multor utilizatori despre marca dvs.

Iată câteva acțiuni ușoare și de mare impact pe care le puteți utiliza pentru a vă optimiza profilul de Instagram:

1. Utilizați o imagine de profil de înaltă calitate al mărcii

Poza de profil ar trebui să reprezinte vizual marca dvs. Pentru majoritatea mărcilor, logo-ul dumneavoastră este cea mai bună alegere pentru reprezentarea vizuală a profilului. Indiferent de imaginea pe care o alegeți, asigurați-vă că utilizați aceeași imagine de profil pe toate profilurile de rețele sociale. Astfel, veți crește atât prezența mărcii, cât și gradul de recunoaștere al acesteia.

2. Scrieți o biografie care să vă reprezinte marca

În ciuda faptului că oferă doar 150 de caractere, biografia de pe Instagram spune audienței dvs. ceea ce reprezintă marca dvs. Biografia lui Everlane, de exemplu, se concentrează pe valoarea de bază a afacerii sale: „Calitate excepțională. Fabrici etice. Radical transparent.”

3. Includeți linkul către magazinul dvs.

În mod ideal, pagina de Instagram nu va fi ultima oprire a publicului. Adăugarea linkului către magazinul online va genera trafic către site-ul dvs. Acest lucru vă va permite să urmăriți conversiile de pe pagina de Instagram către site.

4. Adăugați un îndemn la acțiune (CTA) convingător

Un îndemn la acțiune în biografia profilului dvs. oferă clienților un pas următor în călătoria și implicarea lor cu marca dvs. dincolo de Instagram. Acesta va fi adesea un apel pentru a vă vizita site-ul. Companiile precum Mercedes utilizează CTA pentru a încuraja vizitatorii să-și împărtășească propriul conținut prin utilizarea hashtag-ului propriu. Spre exemplu, „Distribuiți-ne fotografia dvs. Mercedes-Benz: #mbfanphoto.”

5. Adăugați informații de contact

Cu un cont Instagram Business, puteți adăuga un e-mail, număr de telefon, o adresă și chiar un buton de contact. Astfel veți încuraja vizitatorii să ia legătura cu dvs. direct de pe profil.

Definirea strategiei de conținut

Profilul nu este doar un loc în care puteți aplica marketingul pe Instagram pentru comercializarea produselor. Acesta reprezintă o extensie a mărcii dvs. După cum am menționat anterior, veți dori să vă creați strategia de conținut ca și cum contul dvs. de Instagram ar fi prima impresie pentru clienții dvs. Ce rost are să depuneți eforturi pentru a atrage noi utilizatori dacă conținutul dvs. nu îi stimulează să rămână?

Identificați-vă publicul țintă

Pentru a crea o primă impresie bună publicului, trebuie să identificați cine este acel public și, mai important, ce fel de conținut își dorește de la dvs. Când vă definiți publicul țintă, veți dori să luați în considerare:

  • Cine este cel mai probabil să se conecteze cu afacerea și misiunea dvs;
  • Cine este cel mai probabil să vă cumpere produsele;
  • Care este produsul de care beneficiază cel mai mult clienți.

Pentru a vă realiza mai bine strategia de conținut, veți dori, de asemenea, să identificați interesele și aspirațiile publicului dvs.:

  • Ce le pasă?
  • La ce fel de stil de viață aspiră ei?
  • Cum îi poate/îi ajută produsul să atingă acel stil de viață?
  • De ce sau de cine sunt motivați?

Odată ce ați identificat publicul țintă, de ce îi pasă și modul în care produsul dvs. poate fi poziționat pentru a-l ajuta să-și atingă sau să-și susțină obiectivele, sunteți gata să vă creați strategia de conținut. Am împărțit strategia de conținut în două obiective distincte, dar importante:

  1. Creșterea gradului de conștientizare și implicare a mărcii.
  2. Creșterea conversiilor și a vânzărilor.
Construirea unei strategii de conținut pentru conștientizare și implicare

Unul dintre obiectivele principale ale mărcilor de pe Instagram este creșterea gradului de cunoaștere și implicare a mărcii, care poate fi măsurat prin:

  • Conștientizare. Valori precum rata de răspândire a adepților și a postării.
  • Implicare.Valori precum rata de implicare (aprecieri/comentarii) și rata de amplificare (distribuiri)

Pentru a crește gradul de conștientizare, veți dori să vă optimizați strategia de conținut, astfel încât conținutul dvs. să fie descoperit nu numai de utilizatori noi, ci și de publicul țintă cu cele mai mari șanse de conversie.

Postări pe Instagram

Linia fină dintre conținutul contului de afaceri și cel personal este susținută de angajamentul unei mărci de a produce conținut care se potrivește în mod natural. Când analizați conținutul ce urmează să fie distribuit asigurați-vă că nu utilizați Instagram doar ca un canal de vânzări. Dacă publicul dvs. crede că le faceți publicitate, probabil că va fi mai puțin înclinat să vă urmărească în continuare.

Deci, ce fel de conținut puteți partaja pentru a realiza marketingul pe Instagram într-un mod care să atragă clienți și să adauge plus valoare publicului actual dar și celui viitor?

  • Conținut aspirațional

O modalitate de a vă vinde produsele pe Instagram, fără a vă vinde produsele în mod explicit, este să vindeți stilul de viață și modul în care obiectivele îi ajută pe potențialii clienți.

Let’s Take Away, o companie de bagaje de lux, ca exemplu de promovare a produselor folosește conținut care se aliniază cu misiunea afacerii și cu aspirațiile publicului țintă.

Veți observa că în această imagine, produsul Away (o valiză neagră) nu este punctul central al imaginii. Nici motivul pentru care ați putea găsi imaginea atrăgătoare din punct de vedere estetic. Persoanele de la Let’s Take Away au gândit marketingul pe Instagram într-un mod creativ. Aceștia au plasat produsul în contextul utilizării sale: pentru a ajuta clienții să călătorească cu flexibilitate, libertate și stil.

Odată ce ați identificat aspirațiile publicului țintă vă puteți poziționa produsele ca mijloc de atingere a acestui obiectiv.

  • Conținut motivațional

Nike, cu resurse masive în departamentul de social media, este un exemplu excelent de brand care împărtășește conținut motivațional. Conținutul lor, care deseori evidențiază sportivii, cultivă loialitatea mărcii și rezonează cu clienții la nivel emoțional, făcându-i, probabil, să cumpere.

Această imagine este, de asemenea, derivată dintr-o campanie mai mare din marketingul pe Instagram TV a celor de la Nike. Utilizatorul este încurajat să continue să urmărească povestea și să interacționeze cu conținutul ei. Utilizarea acestei strategii atât pe canalul IGTV al Nike, cât și în flux, reprezintă o utilizare eficientă a conținutului motivațional.

  • Conținut generat de utilizatori

Conținutul generat de utilizatori este orice conținut produs și partajat de utilizatorii sau comunitatea dvs. Instagram. Acesta oferă mărcilor o oportunitate unică de a se implica și de a utiliza acest conținut în scopuri de marketing.

Prin partajarea conținutului creat de clienții dvs., îi încurajați și pe alți clienți să partajeze postările, să vă eticheteze afacerea și să sporească implicarea cu marca dvs.
Public Goods, un magazin online care oferă produse sănătoase, echilibrează cu gust conținutul generat de marcă și conținutul generat de utilizatori.

  • Postări creative care să vândă

O altă modalitate de a crește gradul de conștientizare și implicare pe Instagram este să distribuiți conținut care nu pare să vă vândă deloc produsele sau compania. Deși acest conținut este relativ independent de afaceri și de produs, ar trebui să rezoneze cu publicul la nivel emoțional și să contribuie la sentimentul general în jurul mărcii dvs.

Deși acest conținut drăguț și jucăuș nu este probabil să vândă produse, întărește valorile mărcii. Puteți vedea efectul acestui lucru în secțiunea de comentarii, unde urmăritorii etichetează alți utilizatori de Instagram, sporind vizibilitatea mărcii.

  • Hashtag-uri

Hashtag-urile vă ajută să vă creșteți șansele de a fi descoperit de publicul țintă pe Instagram. De fapt, postările Instagram care includ cel puțin un hashtag primesc cu 12,6% mai multă implicare decât postările fără hashtag.

Pentru a vă asigura că hashtag-urile sunt cele mai eficiente, nu doar pentru a crește răspândirea conținutului, ci și pentru a ajunge la publicul țintă, veți dori să creați hashtag-uri pe baza intereselor pe care le-ați identificat mai devreme

Vom separa hashtag-urile în două categorii principale, în funcție de impactul lor potențial pentru marca dvs.: hashtag-uri de marcă și comunitare.

  • Hashtag-urile de marcă

Hashtag-urile de marcă sunt cele începute de și specifice companiei dvs. #drunkinlove🐘 este un hashtag de marcă pe care marca de îngrijire a pielii Drunk Elephant îl folosește pentru a-și angaja comunitatea și pentru a participa la conținutul generat de utilizatori pe platformă.

Hashtag-urile de marcă pot include numele companiei sau al produsului și, de obicei, urmăresc să înceapă o conversație despre afacerea și produsele dvs.

Parachute, un magazin modern de articole esențiale pentru lenjerie de pat și baie, folosește hashtag-ul #MyParachuteHome în fiecare postare. Astfel, își încurajează utilizatorii să-și partajeze imaginile cu hashtag-ul lor. Profilul în sine este umplut în principal cu conținut generat de utilizatorii care utilizează hashtag-ul mărcii. 

  • Hashtag-uri ale comunității

Hashtag-urile comunității, cum ar fi #dogsofinstagram sau #healthylifestyle, se concentrează pe un anumit subiect și atrag contribuții de la o mare varietate de oameni și mărci. Hashtag-urile comunității vă oferă o oportunitate de a ajunge la noi utilizatori și ar trebui să fie adaptate intereselor specifice ale publicului țintă. Instagram a adăugat, de asemenea, posibilitatea de a urmări anumite hashtag-uri, ceea ce înseamnă că postările dvs. pot apărea automat în fluxurile utilizatorilor care urmăresc hashtag-urile comunității.

Vă recomandăm să utilizați o combinație de hashtag-uri de marcă și de comunitate pentru a ajunge la noi audiențe și pentru a spori implicarea publicului.

Crearea unei strategii de conținut pentru a crește vânzările și conversiile din marketingul pe Instagram 

Odată cu lansarea Cumpărături pe Instagram, marca dvs. poate folosi platforma pentru a crește gradul de conștientizare și implicare a mărcii. Acum, puteți utiliza marketingul pe Instagram și comercializarea directă a produselor în aceleași postări și povești, făcându-l, astfel, un canal de vânzare esențial.

Această nouă caracteristică vă permite să adăugați etichete de produs la postările sau poveștile dvs., care sunt apoi legate la paginile cu descrierea produsului unde puteți adăuga:

  • Imagini;
  • Descrieri;
  • Preturi;
  • Link-uri de cumpărare.
Adăugarea etichetelor de produse la postările Instagram

Pentru a adăuga etichete de produse la postarea dvs.:

  • Încărcați o fotografie (cum ați proceda în mod normal);
  • Adăugați orice efecte și filtre doriți;
  • Faceți clic pe Următorul;
  • Selectați Etichetați produse;
  • Căutați și selectați produsele pe care doriți să le etichetați în postarea dvs;
  • Selectați Terminat;
  • Examinați-vă conținutul;
  • Distribuiți postarea.
Cele mai bune practici pentru etichetarea produselor în postări

Indiferent dacă sunteți o marcă de îmbrăcăminte care prezintă câteva dintre articolele dvs. într-o fotografie sau un magazin de articole de uz casnic care partajează o imagine a casei unui client cu mai multe piese de mobilier, puteți utiliza această funcție pentru a face publicitate mai multor produse în același timp.

Toate postările dvs. de vânzare vor fi marcate cu o pungă de cumpărături albă în dreapta sus, așa cum vedem mai jos pe pagina de Instagram a Reformation.

Să aruncăm o privire la câteva exemple de mărci care folosesc funcția de cumpărături Instagram pentru a-și eticheta și promova produsele.

  • Letterfolk

Letterfolk, un magazin online modern pentru articole de papetărie și de casă, adaugă etichete de produse la conținutul generat de clienți pentru a obține un efect natural.

  • Dirty Lemon

Dirty Lemon, un magazin online de băuturi sănătoase la modă și acidulate, adaugă etichete de produs la o grafică frumoasă, obținând o plasare subtilă, plăcută din punct de vedere estetic.

Melanin Hair Care

Melanin Hair Care, un brand de îngrijire a părului și stil de viață, folosește Instagram pentru a-și afișa produsele în moduri neconvenționale și aparent în culise. Această vedere de aproape a formulărilor lor, de exemplu, oferă publicului o privire în culise la produsele lor, este mai puțin obișnuită în reclamele tradiționale.

Beardbrand

Beardbrand, o companie de produse de lux pentru barbă, adaugă mai multe etichete de produs la o singură postare pentru a afișa numărul de opțiuni pe care le oferă pentru un anumit produs (în acest caz, parfumuri). De asemenea, Beardbrand folosește frecvent etichete de produse, cum ar fi #beardbrand și #menshealth, pentru a crește vizibilitatea unei postări.

După ce ați etichetat produse în 9 postări separate, puteți activa fila „magazin” din profilul dvs. de Instagram. Aceasta este o caracteristică incredibilă de care să profitați, deoarece permite publicului dvs. să vadă toate postările dvs. de cumpărături într-un singur loc.

Adăugarea etichetelor de produse în Stories

Instagram a extins funcția de postări de cumpărături la Instagram Stories. Permițând, astfel, proprietarilor de afaceri să crească posibilitățile de implicare mult dincolo de povestea de 15 secunde, care dispare.

Această funcție este și mai importantă pentru companiile și mărcile emergente cu sub 10.000 de urmăritori care anterior nu au putut adăuga un link către poveștile lor Instagram. Formatul captivant, efemer, adaugă un sentiment de urgență pentru utilizatorii care doresc să întreprindă o acțiune din poveste înainte ca aceasta să dispară.

Puteți adăuga o etichetă de produs la orice poveste și chiar să personalizați culoarea etichetei. După ce un spectator dă clik pe eticheta de produs, este direcționat către pagina de descriere a produsului. Acela este locul în care poate vedea prețul, imaginea, descrierea și link-ul pentru achiziție.

Pentru a adăuga cumpărături în povestea dvs de pe Instagram:

  • Deschideți camera Instagram Stories;
  • Faceți o fotografie/videoclip (sau selectați unul existent din biblioteca dvs. foto);
  • Atingeți butonul autocolante;
  • Selectați produsul;
  • Căutați și selectați produsul pe care doriți să îl etichetați;
  • Selectați culoarea autocolantului produsului.

Postările Instagram și funcțiile Stories în care puteți cumpăra vă permit companiei dvs. să evidențieze produsele în moduri noi. În același timp, transformă urmăritorii de pe Instagram în clienți fideli.

Alte canale de creștere

Ascensiunea Instagram pe tărâmul mobilului și al comerțului electronic a creat mai multe oportunități – și concurență – pentru mărci. Pentru a utiliza această platformă vizuală de socializare și pentru a stimula organic angajamentul mărcii și vânzările de produse, va trebui să stabiliți încă de la început modul în care veți aplica marketingul pe Instagram.

Sperăm că ați găsit util acest articol și vă invităm să vedeți și celelalte postări de marketing de pe blogul nostru

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !