Greșeli Frecvente de Facturare ale Designerilor Web

greșeli de facturare

Aflați cum să vă mențineți reputația de designer web profesionist evitând aceste greșeli comune de facturare a clienților.

În calitate de designer web, reputația este esențială deoarece cantitatea de muncă pe care o primiți depinde de aceasta. Pentru a menține o reputație bună, trebuie să faceți o muncă remarcabilă.

1. Șablonul dvs. de factură este neprofesional

Mulți designeri independenți aleg să-și creeze propriile facturi. Deși aceasta ar putea părea o alegere bună, crearea și proiectarea propriei facturi vă poate face mai deschis la greșeli. În plus, dacă actualizați în mod constant șabloanele de facturi, modificările ar putea deruta clienții.

Pentru a evita aceste capcane – și pentru a face o impresie bună – utilizați un sistem de facturare online care are șabloane de facturare integrate. În articolul 33 de Aplicații pentru un Freelancer în Web Design  am menționat câteva aplicații de facturarea ideale pentru freelanceri. Aceste instrumente de facturare au șabloane gata de utilizat, cu câmpuri pentru toate informațiile necesare. De asemenea, puteți personaliza facturile cu propriul logo și culori pentru a asigura o experiență perfectă pentru clienți.

2. Nu aveți toate datele pe factură

Conform Codului fiscal, factura trebuie să aibă în mod obligatoriu următoarele informaţii:

  • numărul de ordine, în baza uneia sau a mai multor serii, care identifică factura în mod unic;
  • data emiterii facturii;
  • data la care au fost livrate bunurile/prestate serviciile sau data încasării unui avans, în măsura în care această dată este anterioară datei emiterii facturii;
  • denumirea/numele, adresa și codul de înregistrare în scopuri de TVA sau, după caz, codul de identificare fiscală al persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
  • denumirea/numele furnizorului/prestatorului care nu este stabilit în România și care și-a desemnat un reprezentant fiscal, precum și denumirea/numele, adresa și codul de înregistrare în scopuri de TVA, conform art. 316, ale reprezentantului fiscal;
  • denumirea/numele și adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum și codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă;
  • denumirea și cantitatea bunurilor livrate, denumirea serviciilor prestate;
  • baza de impozitare a bunurilor și serviciilor ori, după caz, avansurile facturate, pentru fiecare cotă, scutire sau operațiune netaxabilă, prețul unitar, exclusiv taxa, precum și rabaturile, remizele, risturnele și alte reduceri de preț, în cazul în care acestea nu sunt incluse în prețul unitar;
  • indicarea cotei de taxă aplicate și a sumei taxei colectate, exprimate în lei, în funcție de cotele taxei.

Pentru a vă menține contabilitatea ordonată, este important să acordați fiecărei facturi un număr unic pentru o referință ușoară. Fiți consecvenți și urmați o ordine secvențială, astfel încât acestea să fie ușor de urmărit și gestionat.

3. Expediați facturile pe hârtie

Facturile pe hârtie sunt depășite. De asemenea, este mai probabil să se piardă, ceea ce poate duce la întârzâierea plăților de către clienți. În zilele noastre, utilizarea unui software de facturare online este mai mult de cât utilă. Puteți crea rapid facturi și le puteți trimite direct în căsuțele de e-mail ale clienților dvs. (de pe computerul desktop sau dispozitivul mobil). De acolo, vă pot plăti cu un singur clic. Oferirea acestui nivel de confort clienților dvs. asigură o experiență de plată mai pozitivă, mai rapidă și mai eficientă.

4. Nu sunteți în concordanță cu facturarea dvs

Clienții se așteaptă să vadă și să plătească facturile la momentul convenit de comun acord. Dar când lucrurile devin prea aglomerate, poate fi greu să respectați termenele stabilite. O modalitate ușoară de a evita întârzierea trimiterii facturilor este să programați facturile prin intermediul software-ului dvs. de facturare online.

Problemele din spatele procesului de facturarea pot duce la confuzie și dureri de cap atât pentru dvs., cât și pentru clienții dvs. Astfel, aceste greșeli frecvente de facturare și modalitățile de evitarea a acestora vă vin în ajutor atunci când sunteți depășit de situație.

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !