Odată ce ați stăpânit crearea unui site provizoriu WordPress, veți dori să puteți gestiona site-urile provizorii și site-urile live. În acest articol vom aborda subiectul de gestionare și utilizare a unui site web provizoriu WordPress.
Motive pentru utilizarea unui site provizoriu
Există câteva motive pentru care ați dori să utilizați un site provizoriu pentru site-ul dvs. În primul rând, vă îmbunătățește fluxul de lucru general. Acest lucru este valabil îndeosebi dacă aveți un site cu multe informații, gestionați mai multe site-uri sau obțineți mult trafic. Site-ul dvs. nu poate câștiga bani dacă vizitatorii vin pe site și găsesc doar un ecran de întreținere. Acest lucru face ca oamenii să iasă de pe site-ul dvs. și să nu mai revină niciodată. Vă va costa traficul pe site și venituri potențiale dacă aveți o platformă de comerț electronic instalată pe site-ul dvs.
Utilizați actualizări automate
Un alt bonus al unui site provizoriu este reducerea numărului de erori potențiale care pot apărea după efectuarea oricăror actualizări. Poate că aveți un plan de găzduire cu actualizări automate activate. Site-ul dvs. este ocupat să lucreze pentru dvs. până când gazda dvs. vă actualizează pluginurile. Ceea ce provoacă o incompatibilitate cu un alt plugin instalat. Dacă aveți un site provizoriu activat, îl puteți accelera rapid pentru a vă restabili site-ul. De acolo, puteți trece pe site-ul provizoriu pentru a afla ce a mers rău fără a provoca perioada de nefuncționare.
Folosiți un dezvoltator web
Poate plătiți pe cineva pentru a vă întreține site-ul, pentru a efectua actualizări sau pentru a adăuga funcții noi. Site-urile provizorii asigură că dezvoltatorul în care aveți încredere ia măsuri pentru a le arăta vizitatorilor dvs. un site reușit. Acest lucru este deosebit de important atunci când rulați campanii publicitare, lansați un nou produs/serviciu sau creați postări pe care doriți să le promovați pe mai multe platforme de social media. Este mult mai ușor să faceți aceste lucruri într-un mediu provizoriu. Puteți vedea progresul și puteți face revizuiri înainte ca site-ul să fie activ.
Faceți o eroare costisitoare
În cele din urmă, ce se întâmplă dacă ați petrecut nenumărate ore proiectând și dezvoltând propriul site web doar pentru a descoperi ceva greșit în procesul de lansare? Cu un site provizoriu activat, dacă există vreo problemă în timpul lansării live. Chiar dacă fișierele dvs. sunt deteriorate sau pierdute, aveți acel mediu provizoriu la care să apelați.
- Site-urile provizorii vă îmbunătățesc fluxul de lucru, asigurându-vă că vizitatorii dvs. nu primesc ecranul enervant „Modul de întreținere”.
- Ele oferă protecție împotriva actualizărilor de pluginuri care sunt nereușite.
Site-urile provizorii se asigură că vizitatorii site-ului dvs. văd cea mai recentă iterație a site-ului dvs. - Un site provizoriu vă poate ajuta să vă protejați împotriva eșecurilor atunci când vă lansați site-ul nou.
Când să NU folosiți un site provizoriu?
Acum aveți o bună înțelegere a situațiilor în care ați dori să utilizați un site provizoriu. Să discutăm câteva situații în care nu este necesar să-l folosiți. Dacă aveți un site în care actualizați conținutul rar, probabil că nu este necesar să utilizați un site web provizoriu. Dacă aveți un magazin online și doriți să actualizați câteva prețuri, probabil că nu trebuie să vă activați mediul provizoriu.
În general, nu este necesar să folosiți un site provizoriu pentru a face câteva modificări de text. Motivul pentru aceasta este simplu. Dacă adăugați numai conținut text nou pe site-ul sau blogul dvs. în mod regulat, procesul de utilizare a unui site provizoriu deveni plictisitor. Trebuie să parcurgeți pașii pentru a vă implementa site-ul provizoriu de fiecare dată când modificați textul sau adăugați o postare. Pare descurajantă și consumatoare de timp.
Dacă nu trebuie să utilizați un site provizoriu pentru modificări de text, când ar trebui să-l utilizați?
În mod normal, dacă vă actualizați conținutul în mod constant, este o idee bună să faceți copii de rezervă săptămânale. În loc să utilizați un site provizoriu. Un site provizoriu este mai benefic pentru modificările tehnice, mai degrabă decât modificările textului. În plus, adăugarea sau editarea postărilor de blog nu necesită de obicei un motiv pentru a activa un site provizoriu.
Iată câteva motive suplimentare pentru care nu ar trebui să utilizați un site provizoriu:
- Adăugarea unui utilizator nou pe site-ul dvs. web.
- Ștergerea unor produse, postări sau pagini.
- Efectuarea unor mici modificări ale textului.
Cele mai bune practici de urmat în timp ce utilizați un site provizoriu
Am stabilit anterior că site-urile provizorii ar trebui utilizate pentru a face lucruri tehnice: modificarea sau actualizarea pluginurilor. Să trecem peste o listă de cele mai bune practici dacă intenționați să utilizați un mediu provizoriu. Un mediu provizoriu ar trebui să fie activat numai atunci când urmează să fie implementate modificări considerabile.
Unele dintre aceste schimbări majore pot include situații precum următoarele:
- Efectuarea unor modificări majore de design sau funcționalitate în pagini.
- Schimbarea temei.
- Adăugarea sau eliminarea pluginurilor.
- Actualizări de pluginuri sau teme.
- Efectuarea unei actualizări de bază WordPress.
- Crearea de noi șabloane de teme, cum ar fi un șablon de 404 pagini, un șablon de rezultate ale căutării, un șablon de arhivă de postări de blog sau alte șabloane de pagină conexe.
Să schițăm câteva scenarii în care ați dori să utilizați un site provizoriu.
Cazul de utilizare al site-ului provizoriu Scenariul #1
Aveți un site web care are funcționalitate de comerț electronic. Ați observat că vânzările stagnează puțin, iar rata de respingere din pagina magazinului dvs. este mai mare decât în trecut. Ați dori să încercați un aspect nou al paginii de magazin. Precum și un aspect nou al paginii de produse, pentru a vă crește vânzările.
Factori de luat în considerare: veți avea nevoie de un nou design, precum și de două noi șabloane de pagină (unul pentru produse și unul pentru pagina magazinului dvs.).
Proces: Pentru început, veți dori să treceți mai întâi prin procesul de proiectare pentru aceste pagini. Indiferent dacă proiectați în timp real sau modelați un aspect într-un program precum XD sau Photoshop, atunci când vine timpul să implementați aceste noi machete de pagină, veți dori să faceți acest lucru pe un site provizoriu. Cu un site care are activată funcționalitatea de comerț electronic, nu doriți să faceți modificări unui produs sau unei pagini de magazin în timp real pe un site live. În acest caz, dacă aveți un site provizoriu activat, vă va permite să vă modificați noile pagini până când le veți obține după bunul plac, apoi să le treceți de pe site-ul provizoriu pe site-ul live.
Cazul de utilizare a site-ului provizoriu Scenariul #2
Sunteți un dezvoltator web al cărui client dorește să actualizeze conținutul text pe două pagini existente: “Despre noi” și “Servicii”. Modificările aduse paginii “Despre noi” nu sunt extinse, înlocuind doar câteva paragrafe de text. Modificările aduse paginii “Servicii” sunt puțin mai complicate. Clientul dvs. v-a cerut să adăugați noi oferte de servicii pe pagină, precum și noi informații despre servicii și să aplicați câteva efecte animate. Pagina de servicii va necesita o restructurare pentru a îndeplini această cerință a clientului.
Factori de luat în considerare: va trebui să faceți doar câteva modificări la o pagină, dar cealaltă pagină necesită o animație pe care tema dvs. actuală nu o oferă în mod nativ, așa că va trebui să implementați ceva JavaScript pentru a atinge obiectivul dorit.
Proces: va trebui să explorați folosind JavaScript pentru animație și să schimbați aspectul în pagina de servicii. În plus, veți adăuga conținut nou prin intermediul ofertelor de servicii care vă vor cere să modificați designul. Pentru acest scenariu, pare destul de simplu de făcut pe site-ul live, dar ce se întâmplă dacă implementați JavaScript și face ca conținutul altor pagini să fie afișat incorect? În acest caz, pare a fi cea mai sigură opțiune să transferați site-ul live în într-un mediu provizoriu, să vă testați modificările, să vă dezvoltați noul aspect pentru pagina de servicii, apoi să trimiteți site-ul live când totul arată așa cum trebuie și funcționează corect.
Cazul de utilizare al site-ului provizoriu Scenariul #3
Ați decis că doriți să instalați un nou plugin pe site-ul dvs. care vă va permite să discutați cu vizitatorii site-ului. Pluginul pe care l-ați ales este compatibil cu versiunea dvs. actuală de WordPress și are recenzii excelente pe WordPress.org. Ar trebui să instalați și să activați pluginul pe site-ul dvs. live sau creați un site provizoriu pentru a testa noul plugin pe larg?
Factori de luat în considerare: instalarea unui nou plugin poate fi greșită sau ratată. Ați putea să-l instalați și să-l configurați cu puțin efort și să vă aflați pe traseul corect, sau ar putea provoca un conflict cu un alt plugin pe care îl utilizați pe site-ul dvs., determinându-vă să primiți mesajul „Acest site a experimentat o eroare critică”.
Proces: atunci când instalați plugin-uri noi care vor permite funcționalități noi, acestea ar trebui să fie instalate într-un mediu provizoriu pentru a vă asigura că nu apar conflicte cu alte pluginuri instalate în prezent. În plus, poate doriți să testați mai multe pluginuri de chat pentru a găsi pluginul care se va potrivi cel mai bine nevoilor dvs. În acest caz, este mai bine să activați mediul provizoriu pentru a evita orice conflicte de pluginuri care pot apărea.
Când să vă transferați site-ul provizoriu – live?
Când ați creat noul conținut sau ați implementat noile funcționalități cu succes și sunteți încrezător că nu trebuie să faceți nicio modificare suplimentară, este sigur să vă transferați site-ul provizoriu – live. Este important să rețineți că trebuie să faceți o copie de rezervă atât a site-ului dvs. live, cât și a site-ului provizoriu înainte de a continua. Odată ce ați lansat site-ul provizoriu live, este recomandat să dezactivați site-ul provizoriu. Lăsând site-ul dvs. provizoriu activat, vă lasă susceptibil la erori umane. Dacă uitați să dezactivați opțiunea „Descurajați motoarele de căutare de la indexarea acestui site”, vă lăsați vulnerabil la conținut duplicat de pe internet, ceea ce nu este o idee bună în scopuri SEO.
Cât de des să faceți backup pentru site-ul dvs?
Dacă nu vă actualizați în mod regulat conținutul, poate fi necesar să faceți backup doar o dată la câteva săptămâni până la o lună. Cu toate acestea, dacă aveți o gazdă care efectuează actualizări automate, frecvența de backup ar trebui să crească. De fiecare dată când un plugin este actualizat, riscați o problemă de incompatibilitate. Prin urmare, ar trebui să efectuați o copie de rezervă în mod regulat, cum ar fi zilnic sau săptămânal.
Dacă actualizați conținutul de mai multe ori pe săptămână, poate fi necesar să faceți backup zilnic pentru a fi în siguranță. Dacă nu, riscați să pierdeți conținut valoros în cazul în care apare o eroare. Nu doriți să fiți pus în situația în care ați publicat mai multe postări pe blog în timpul săptămânii și mai târziu să aflați că există o problemă care vă va forța să restaurați de la un punct de restaurare mult mai devreme, ștergând tot conținutul nou.
Dacă aveți instalate o mulțime de funcții cu care doriți ca utilizatorii să interacționeze zilnic, ar trebui luate în considerare și acestea. Backup-urile zilnice ar păstra toate intrările de formular, postarea comentariilor, achizițiile de produse sau recenziile de produse în siguranță pentru a nu se pierde pentru totdeauna dacă faceți o copie de rezervă zilnică. Rețineți că, atunci când aveți aceste funcționalități activate, baza de date a site-ului dvs. se modifică pentru a reflecta noul conținut. Este imperativ să efectuați copii de rezervă regulate, astfel încât nimic să nu se piardă în abisul internetului.