Logo-ul unui brand este mult mai mult decât un simplu design, acesta simbolizează marca dvs. și exprimă cine sunteți prin schemele de culori, fontul, pictogramele și aspectul său.
Branding-ul companiei reprezintă un mijloc de comunicare a valorilor companiei. În același timp, un logo îmbunătățește prezența generală a esteticii de design și reflectă valorile companiei.
Un logo este printre puținele lucruri inițiale pe care un consumator le observă și reține. Un logo amintit cu drag este esențial dacă doriți să creați o impresie de durată și pozitivă asupra publicului și clienților dvs.
Logo-urile sunt extrem de valoroase. Aceștia joacă un rol esențial în transformarea afacerii dvs. într-un brand. Având atâta nevoie de a avea logo-ul potrivit, proiectarea unuia poate fi o provocare. Fie că este vorba de proiectarea unui logo printr-un instrument de creare a logo-ului sau de proiectarea acestuia de către un artist profesionist.
1. Folosiți numele produsului sau companiei dvs
Este uimitor cât de mulți proprietari de companii mici solicită logo-uri similare cu swoosh-ul Nike și McDonald’s „M”. Nu există nume, doar swoosh-ul. Vor o pictogramă simplă, ușor de recunoscut.
Ei uită că Nike nu a început cu un swoosh. Numele lor a fost inclus în logo-ul lor inițial. Au fost nevoie de mulți ani și milioane de dolari de publicitate înainte ca logo-ul lor să devină suficient de ușor de recunoscut doar pentru a renunța la subiect. Creați un logo care să implice numele mărcilor dvs. până când aveți o mulțime de bani de cheltuit pentru promovarea logo-ului simbol.
2. Asigurați-vă că logo-ul dvs. este ușor de citit
Luați în considerare punerea acelui logo pe un semn/panou. Îl vor putea citi clienții în timp ce trec cu mașina în 3 până la 4 secunde? În mod similar, atunci când proiectați un logo, asigurați-vă că este lizibil atunci când este imprimat pe o carte de vizită.
Alternativ, ar trebui să îl puteți imprima și pe tricouri de mătase sau bumbac pentru angajații dvs. Plasați-l în colțul din stânga sus, astfel încât să fie întotdeauna vizibil atunci când cineva vă vizitează site-ul. Un logo care este greu de citit de consumatori este o risipă de efort și bani.
3. Menține o atitudine profesională
Nu aveți nevoie de un logo cu o pictogramă complicată, multe culori sau fonturi multiple. Menține un design simplu și estetic. Amintiți-vă că doriți să atrageți mai mulți clienți, nu să-i îndepărtați. Culorile din logo-ul dvs. sunt cruciale pentru a comunica ceea ce reprezintă compania dvs. Psihologia culorilor discută despre diferite culori și despre comportamentele individuale pe care le influențează.
Acest lucru este util pentru determinarea unei scheme de culori pentru logo-ul dvs., precum și pentru proiectarea site-ului dvs. web sau a materialelor promoționale. Acest lucru este util pentru determinarea unei scheme de culori pentru logo-ul dvs., precum și pentru proiectarea site-ului dvs. web sau a materialelor promoționale.
Uniformitatea paletei de culori este esențială pentru o marcă, astfel încât oamenii să vă recunoască fără să vă vadă numele. Deci, asigurați-vă că luați în considerare culorile pe care intenționați să le utilizați în logo-ul dvs. Evitați combinațiile de culori curcubeu și fonturile în stil benzi desenate, cu excepția cazului în care consumatorul țintă este un copil.
Chiar dacă afacerea dvs. vinde mai multe produse, aveți nevoie de un singur logo. În plus, nu includeți e-mailuri, site-uri web, informații de contact sau descriptori juridici, cum ar fi Inc. sau Co. Înainte de a încorpora oricare dintre aceste elemente, uită-te la siglele a cinci companii majore pe care le admiri. Dacă nu au adăugat niciunul dintre ei la logo-ul lor, ar putea fi un semn că nici nu va fi nevoie.
4. Nu modificați logo-ul după ce l-ați creat
Nu ar trebui să vă schimbați, să faceți upgrade sau să vă modificați stilul logo-ului decât dacă sunteți Google. Ajustările minore nu vor avea, de obicei, niciun impact negativ. Publicul dvs. poate să nu observe modificări minore. Cu toate acestea, o schimbare bruscă și semnificativă îi poate deruta.
În plus, dacă vă reînnoiți logo-ul o dată la doi ani, gândiți-vă la câți bani va costa să depuneți pentru o altă marcă. Este esențial să obțineți designul corect prima dată și apoi să vă înregistrați marca logo-ul doar o dată.
Consideră-ți logo-ul ca fiind o semnătură la punctul culminant al unei scrisori. Îți identifică doar identitatea. Modul în care promovați și comercializați produsul și compania dvs. (cu asistența logo-ului dvs.) este ceea ce vă va crește în sfârșit afacerea, vă va vinde produsul sau serviciile și vă va spune povestea mărcii.
5. Nu cheltuiți prea mulți bani pe logo-ul dvs
Proiectarea unui logo nu trebuie să coste foarte mulți banii. În timp ce companiile uriașe pot cheltui mii sau milioane de dolari pentru un nou design de logo al mărcii, majoritatea întreprinderilor mai mici își pot permite să cheltuiască doar câteva sute de dolari, cel mult.
Potrivit unui sondaj recent, 57% dintre întreprinderile mici sunt dispuse să cheltuiască 500 USD pentru proiectarea logo-ului, în timp ce doar 18% dintre companii doresc să cheltuiască până la 1000 USD pentru același lucru. Așadar, trebuie să le iasă bine din prima încercare. Deși este întotdeauna o idee inteligentă să evaluezi modul în care consumatorii tăi răspund la logo-ul tău, adevărul este că logo-ul tău va reprezenta mai devreme sau mai târziu întreaga experiență de utilizator pe care o creezi.
Creați un logo care să rezoneze cu clienții dvs., dar nu cheltuiți acești bani pe un studiu de piață pentru a vă asigura că este designul corect al logo-ului pentru compania dvs.
6. Fi unic
Este prea ușor să te lași purtat de mulțime și să urmărești tendințele actuale. Trebuie, totuși, să scapi de ghearele acestei linii de gândire și să muncești din greu pentru a obține și a-ți menține originalitatea. Deși dezvoltarea unei idei originale și a unui logo poate dura câteva luni, efortul va fi profitabil pe termen lung. Doar logo-ul dvs. vă poate ajuta să lăsați un impact de durată asupra consumatorilor dvs.
Este nevoie de cercetare extinsă, dăruire și timp pentru a crea ceva unic, dar atunci când o faci, te va ajuta să ieși din tipar. Orice lucru frumos și grozav nu pare să fie niciodată ușor, așa că alocați timpul necesar, dar gândește-te la ceva original.
7. Faceți-vă logo-ul adaptabil pentru diverse platforme

Logo-ul mărcii dvs. va fi utilizat pe diverse platforme și șabloane. Va arăta diferit pe o broșură pe hârtie decât pe site-ul dvs. web sau pe rețelele sociale. Există, de asemenea, o distincție masivă între modul în care apar siglele în publicațiile tipărite și online, așa că trebuie să vă asigurați că este consecventă pe toate platformele.
De asemenea, trebuie să îl utilizați în diverse medii pentru a atrage atenția asupra clienților. Potrivit unui sondaj, clienții au nevoie de 5-7 afișări înainte de a recunoaște sigla mărcii dvs. Este esențial să îți evaluezi logo-ul pe diverse platforme, nu numai pentru canalul de vânzări, pentru a vedea dacă este scalabil și flexibil.
În timp ce publicitatea, recunoașterea mărcii și marketingul sunt importante pentru succesul unei afaceri, a avea un logo distinct este la fel de esențial pentru a avea o imagine de marcă atrăgătoare.
Concluzie
Crearea unui logo care să ajute să facă o impresie precisă și să influențeze creșterea este posibilă doar dacă investești mai mult timp atât în generarea de idei, cât și în implementarea procesului.
Editarea logo-ului după ce a fost lansat poate să nu fie o idee bună, deoarece va necesita un proces lung de rebranding. Drept urmare, este de preferat să faceți o investiție o singură dată în dezvoltarea cu calm a unui logo care să vă reprezinte cu acuratețe marca.
Încercați concursuri de design de logo când vii cu idei de design. Amintiți-vă, designul logo-ului nu trebuie să fie neapărat costisitor. Câțiva dolari și un artist grafic bun cu care să colaborezi pot avea ca rezultat o imagine de logo unică, remarcabilă și cu adevărat adecvată.