9 Elemente Esențiale ale unui Design Web Modern

9 elemente eficiente ale unui site de afacere inedit

Fiecare afacere are nevoie de un design web modern care să reflecte cine sunt și să ofere valoare. Descoperiți cele 9 elemente esențiale ale unui site web grozav.

Indiferent dacă proiectați un site web nou sau reproiectați unul, este vital să știți ce să includeți. La urma urmei, prima impresie este una importantă. Am alcătuit o listă cuprinzătoare a ceea ce credem că fiecare site web de afaceri ar trebui să ia în considerare.

Iată cele 9 elemente care fac un site web de succes:

  1. Un site web de afaceri are nevoie de un scop superior

Țintirea oamenilor cu mesajul unui brand și integrarea lor în calitate de clienți sunt cheia oricărei strategii de marketing de succes.

Publicitatea tradițională, precum reclamele tipărite, de televiziune și radio, a fost cândva singurul mijloc de a câștiga noi clienți. Astăzi, rețelele sociale, publicitatea digitală și site-urile web sunt instrumentele de marketing principale.  Companiile le folosesc pentru a face cunoscut domeniul lor de activitate sau produsele și serviciile oferite.

Asemenea strategilor de marketing, site-ul web al unei companii trebuie să aibă obiective bine definite. În plus, acesta trebuie să constituie o modalitate de măsurare a succesului. A ști cum se va potrivi un design web modern în strategia generală de afaceri va informa ce funcționalitate va necesita, conținutul, organizarea și cum va arăta.

Un site web de afaceri poate fi exact ceea ce are nevoie o companie pentru a-și face cunoscută marca. Mai mult,, un site web de afaceri poate fi un mijloc de promovare a acesteia. Să ne uităm la câteva obiective și scopuri comune ale site-urilor web de afaceri.

Generarea de lead-uri

Trimiterea de buletine informative, promoții, invitații la seminarii web și alte materiale de marketing sunt modalități de conectare în continuare cu clienții.

Un site web de afaceri are nevoie de un apel la acțiune pentru a genera noi clienți. Actionarea butoanelor de apel se materializează în colectarea adreselor de e-mail de la vizitatorii site-ului. Aceste adrese vor fi folosite ulterior pentru promovarea afacerii prin e-mail-uri către posibilii clienți care s-au înregistrat. Adresele de e-mail sunt adunate prin ghidarea vizitatorilor printr-o serie de pași care îi aduc la un formular de contact. O altă metodă folosită este aceea prin plasarea unui formular simplu de înscriere într-un loc cheie din aspectul web.

Magnolia Bakery, renumită pentru prăjituri și alte delicii dulci delicioase, pune o înscriere la newsletter în partea de sus a designului lor și prezintă acest formular de înscriere pop-up atunci când un vizitator ajunge pentru prima dată pe pagina sa de pornire.

Colectarea de informații despre clienți poate avea loc și în alte părți ale unui design web modern. În acest exemplu de mai jos, REI plasează un formular de înscriere la newsletter în partea de jos a ecranului.

Un vizitator care ajunge pe site-ul web al unei companii prin optimizarea pentru motoarele de căutare, sau prin intermediul unui anunț direcționat, are un motiv pentru a fi acolo. A fi capabil să păstreze legătura cu ei, chiar și după ce au plecat, poate da roade în viitor. Un site web de afaceri trebuie să integreze generarea de clienți potențiali pentru a face acest lucru posibil.

Cunoașterea marcii

Un site web amplifică vocea și identitatea unei afaceri. Promovează valoarea serviciilor și produselor sale. Spune povestea din spate. Și arată cum o afacere diferă de concurenții săi.

Includeți imagini, logo-uri, text și o estetică de design web modern care reflectă identitatea unei mărci pentru a lăsa oamenilor o impresie puternică despre cine este afacerea.

Pagina de destinație a companiei de îngrijire organică a pielii Weleda surprinde esența mărcii lor. Site-ul lor exemplifică exact cine sunt, cu nuanțele de verde care se leagă de ingredientele naturale pe care le folosesc. Imaginea erou care reflectă dualitatea frumuseții naturale caracteristică mărcii.

Imaginile merg departe în a arăta ce reprezintă un brand. Folosirea unei imagini puternice erou, cum ar fi Weleda, conectează imediat oamenii la o marcă.

Videoclipurile eroi sunt o altă modalitate de a sublinia identitatea unei mărci și de a atrage oamenii într-un site web. So Delicious, producător de deserturi congelate fără lapte, pregătește scena pentru dulciurile lor congelate cu un videoclip apetisant de deschidere.

Oricare ar fi tipul de afacere, un site web trebuie să comunice valorile unui brand și să atragă sensibilitățile clienților țintă prin estetica designului său.

Relații Clienți

A fi în așteptare pentru serviciul clienți, indiferent cât de captivantă ar fi muzica, poate fi un adevărat test de răbdare. Dorim să găsim informațiile de care avem nevoie în cel mai mic timp posibil. Și dacă nu trebuie să vorbim cu o altă persoană, cu atât mai bine.

Un site web de afaceri ar trebui să includă informații de contact. Pe lângă acestea, trebuie să aibă resurse precum tutoriale, ghiduri, videoclipuri, articole și alt conținut pentru a ajuta clienții să înțeleagă viziunea lui. Ar trebui să le ofere resursele de care au nevoie și  pentru a fi convinși să apeleze la afacere descrisă pe site-ul de afaceri.

Conținut suplimentar, cum ar fi acest ghid de mărimi de la brandul de modă Elizabeth Suzann, îi ajută pe clienți în procesul de cumpărare, oferindu-le ceea ce au nevoie pentru a lua o decizie informată.

Un site web de afaceri nu ar trebui să fie doar un parcurs lung de limbaj de marketing superficial. Oferirea de ajutor și îndrumări oferă profunzime și ajută la creșterea încrederii clienților într-un brand.

  1. Folosiți o voce distinctă a mărcii

Nu lăsați un site web de afaceri să se piardă în corul companiilor care spun toate aceleași lucruri în același mod plictisitor. Indiferent de tipul de afacere, are nevoie de o voce care să-și reflecte personalitatea.

Cele mai bune mărci au voci inconfundabile. Gândiți-vă la Geico, Apple sau chiar Hallmark. Vorbesc într-un mod care îi face să iasă în evidență. Un site web al companiei trebuie să fie plin de informații. Trebuie să redea informațiile intr-un mod care să-i mențină pe oameni captivați pe site.

  1. Urmăriți structura și organizarea

Arhitectura informațiilor și navigarea trebuie să fie prezentate într-un mod logic.

Căile prin paginile web și conținutul unui site web de afaceri trebuie să fie proiectate astfel încât vizitatorii să nu rateze niciuna dintre secțiunile importante sau CTA. Orice lucru care este esențial nu ar trebui să fie îngropat în design.

Navigarea ar trebui să urmeze modele repetabile și să aibă un sentiment de uniformitate. Fiecărei opțiuni ar trebui să îi fie evidențiată direcție în care duce. Nu ar trebui să existe nimic incongruent care să perturbe fluxul unui utilizator.

Blue Bottle Coffee împarte navigarea lor în trei categorii simple de magazin, vizitare și învățare. Aceste categorii și legăturile lor ulterioare către conținut relevant oferă claritate și direcție oricui dorește să afle mai multe despre cine sunt și despre cafeaua pe care o vând.

Scrisul care alcătuiește fiecare pagină ar trebui să aibă și un sentiment de coeziune. Fiecare idee trebuie să conducă la următoarea. Fiecare concept ar trebui să se bazeze pe elementele de design anterioare lui.  Fără a lăsa lacune, noile concepte trebuie sa emane o înțelegere generală despre afacere și despre ceea ce comercializează ea.

UrthBox, un serviciu de abonament pentru cutii de alimente care oferă o recompensă de gustări sănătoase, face acest lucru bine pe pagina lor de destinație.

Ei doresc cu această descriere de mai sus să arate ceea ce vă oferă serviciul lor, care este urmată de secțiuni care acoperă modul în care funcționează, gustările pe care le oferă și cum să începeți. Fiecare secțiune trece în următoarea prin detalierea modului în care funcționează serviciul de abonament la alimente.

  1. Aveți o experiență de utilizator distinctă

Cu atât de multe elemente într-un site web al companiei, este ușor să pierdeți din vedere experiența utilizatorului (UX). Dar fără UX, un design web modern poate fi la fel de bine o înșiruire nesemnificativă de text.

UX este ceea ce dă personalitate unui design. Combină elemente importante precum paleta de culori, tipografia și elementele vizuale pentru a da viață unui design. Este ceea ce oferă, ceea ce altfel ar fi un aranjament plictisitor de texte și imagini și le transformă într-un design care te face să simți ceva.

Următoarele principii de design ar trebui să ghideze crearea UX-ului unui site web eficient:

  • Simplitate peste complexitate
  • Ordine peste haos
  • Utilizabilitate peste tehnică
  • Optimizarea designului pentru dispozitive mobile

Aspectul web al Airbnb are un UX aerisit și ușor. Cu colțuri rotunjite, tipografie ușoară și elemente cheie precum aceste butoane plutitoare din bara de căutare de mai jos, nimic aici nu este zimțat sau abraziv. La fel ca plecarea în vacanță, acestea oferă o experiență de utilizator care este relaxată și ușoară.

Indiferent de tipul de companie, experiența utilizatorului ar trebui să se alinieze cu cine sunt ei și să facă navigarea prin ea o experiență plăcută.

  1. Faceți comerțul electronic ușor

Dacă vânzările online reprezintă partea principală a veniturilor unei afaceri, întregul design se va învârti în conducerea clienților de-a lungul procesului de efectuare a achiziției.

Site-urile de comerț electronic trebuie să aibă o mulțime de fotografii ale produselor, specificații și detalii despre ceea ce vând. Un potențial client nu are experiența de a vedea un produs în persoană, așa că are nevoie de toate informațiile care îi vor oferi o reprezentare exactă.

Companii precum Zappos reușesc cu fotografii geniale ale produselor și oferă consumatorilor toate detaliile.

Companiile care nu oferă articole fizice, cum ar fi companiile SaaS, trebuie să comunice și modul în care funcționează produsele lor. Capturile de ecran, animațiile, videoclipurile și scrierea concisă ar trebui să surprindă funcționalitatea a ceea ce vând și să explice clar planurile de prețuri.

Parabola, care oferă o soluție software pentru automatizarea proceselor, oferă o mulțime de grafice și reprezentări vizuale care arată cum funcționează software-ul lor.

Și, desigur, ușurința în utilizare trebuie să ghideze fiecare pas al procesului de cumpărare. De la adăugarea de articole într-un coș până la finalizarea tranzacției, nimic nu ar trebui să împiedice pe cineva să-și urmărească finalizarea tranzacției.

  1. Mențineți-l actualizat cu conținut dinamic

Cu toții am ajuns pe acele tipuri de site-uri web care par a fi niște fundături. Când nimic nu se schimbă pe pagina de destinație și blogul nu a fost actualizat de ani de zile, dă impresia că este abandonat. Aproape că ne așteptăm ca tumbleweeds digitalizați să sufle peste aceste spații uitate ale rețelei.

Actualizați paginile de destinație cu promoții în funcție de sezon. Păstrați un blog activ. Adăugați videoclipuri noi. Păstrați un site web grozav plin de conținut nou și de înaltă calitate, la care oamenii vor dori să revină din nou și din nou pentru a verifica. Site-urile de comerț electronic sunt deosebit de ușor de păstrat în prezent. Postați produse prezentate sau articole cu preț special în partea de sus.

Conținutul dinamic, cum ar fi deținerea unui blog, poate oferi, de asemenea, o creștere în clasamentele de căutare organice. Oferă crawlerilor web mai multe informații despre ce este vorba, despre un site web. Și arată că o afacere este încă activă.

Martha Stewart face o treabă excelentă furnizând conținut nou care reflectă sezonul și acoperă tipul de subiecte de care este interesat publicul ei. Conținut nou apare zilnic, oferind oamenilor un motiv să revină din nou și din nou.

Desigur, aveți nevoie de o modalitate de a gestiona tot acest conținut în schimbare.

  1. Au o tipografie distinctă

Alături de o paletă de culori, logo și vocea mărcii, tipografia este o parte importantă a identității unei mărci. Găsiți fonturi care se potrivesc cu caracterul mărcii dumneavoastră. Tipografia ar trebui să fie consecventă într-un design web modern, cu anteturi, text și alt text urmând aceleași linii directoare de stil.

În acest ghid de stil de mai sus de la Starbucks, vedem că folosesc trei fonturi – Sodo Sans, Lander și Pike – pentru designul lor. Orice afacere trebuie să oficializeze tipografia pe care o folosește pentru un site web pentru a-i oferi o senzație de coeziune.

Iar tipografia nu se limitează la fonturi standardizate. Folosind un pic de tipografie personalizată, cum ar fi litere de mână sau alte fonturi stilizate, poate adăuga un pic de dinamism atunci când este utilizat cu moderație într-un design web modern.

  1. Exprimați o identitate vizuală prin culoare

O schemă de culori este o parte esențială a identității unei mărci. Aceasta trebuie aplicată în mod consecvent pe parcursul unui design. Un design web modern nu ar trebui să fie un colaj de nuanțe care nu au legătură, împrăștiate fără niciun fel de intenție. Ar trebui să existe câteva culori cheie care alcătuiesc paleta de culori.

Acest lucru este vital pentru orice afacere sau organizație. Fie că este vorba de Coca-Cola sau chiar de un institut de învățământ, un brand are nevoie de linii directoare clare cu privire la tipul de culori care vor fi folosite. Mai jos sunt liniile directoare ale mărcii USC, care arată culorile pe care toți designerii trebuie să le respecte în crearea unui site.

Găsiți o paletă de culori care surprinde branding-ul unei companii și utilizați-o pe tot parcursul designului său web.

  1. Oferiți modalități de a intra în contact

Vizitatorii site-ului ar trebui să aibă o modalitate ușoară de a afla cum să contacteze o companie pe site-ul lor. Includeți mai multe moduri de a ajunge la o afacere. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui formular de contact cu clientul. Informații precum numărul de telefon și adresa de e-mail ar trebui să fie într-un loc evident în aspect.

Blocurile de rețele sociale care conțin Facebook, Instagram sau alte profiluri reprezintă o altă modalitate de a câștiga adepți și de a interacționa cu persoane care pot avea întrebări sau doresc să se implice în continuare.

Un site web de afaceri nu ar trebui să excludă oamenii omițând aceste informații importante. Ar trebui să ofere audienței mai multe moduri de a se implica în afacerea lor.

Un site web de afaceri este un echilibru

Prin urmare, când proiectați un site web de afaceri, țineți cont de modul în care fiecare piesă va funcționa. Informațiile practice, elementele vizuale, interactivitatea, navigarea clară și identitatea mărcii se reunesc în crearea unui site web de afaceri eficient.

Cineva care accesează paginile sale este dus într-o călătorie. La final, vor identifica motivele de care au nevoie pentru a deveni clienți.

Ești pregătit să începem?

Fie că îți dorești un site de prezentare, un magazin online sau un redesign la vechiul tău site, noi te vom ajuta. Promovarea afacerii tale atât în mediul online, cât și în cel offline, îți va dezvolta afacerea și îți va garanta succesul acesteia. Îți vom fi alături pe tot parcursul acestui proces !