În acest blog vă voi prezenta câteva idei de website-uri cu ajutorul cărora vă puteți face publică pasiunea și care vă permit să monetizați munca voastră. Pentru a afla tot ceea ce este necesar să faceți astfel încât să vă puneți în aplicare pasiunea, citiți articolul în întregime. Dacă doriți să implementați oricare din ideile de mai jos, Equal Web Design vă poate ajuta în acest sens prin realizarea personalizată a unui website și asistarea continuă pe tot parcursul proiectului.
1. Site de joburi

Cu toții am petrecut mult timp încercând să găsim jobul potrivit pentru noi înșine. De cele mai multe ori, aceste website-uri par a fi nesfârșite și lipsite de o structură concretă care să ne ajute în acest sens. Puține joburi reușesc să iasă în evidență și cele mai multe dintre ele seamănă unul cu celălalt. De aceea, dezvoltarea unui website vă poate ajuta să transformați căutarea frustrantă într-un proces ușor și practic.
Content Writing Jobs reprezintă un exemplu perfect în acest caz. Designul se bazează pe calitatea informației oferite și permite aplicarea unor filtre foarte relevante cu scopul găsirii postului perfect.
2. Site de afiliere

Un website de afiliere oferă un magazin online de produse și resurse specifice unei anumite nișe. Ele au menirea de a satisface interesele unui grup specific. Un exemplu în acest caz este Raymmar’s Reads, care funcționează sub forma unei cărți digitale unde Raymmar distribuie cărțile care îi plac cel mai mult cuprinzând link-uri de afiliere Amazon. El se folosește de animații 3D și de culori pentru a scoate în evidență anumite aspecte importante.
3. Site-uri de membrii

Dacă doriți să oferiți tutoriale sau vă gândiți să lansați propriul curs online, un site pentru membrii vă ajută să monetizați munca voastră. Există multe site-uri web care vă oferă abonamente prin care puteți face rost de o informație exclusivistă, pe care nu o mai puteți găsi nicăieri. Majoritatea acestora pleacă de la un nivel de bază și pentru a reuși să obțineți informații tot mai valoroase trebuie să achiziționați un abonament premium. A deveni membru plătitor deblochează conținut exclusiv, cum ar fi tutoriale pas cu pas, cursuri online, articole, videoclipuri, forumuri de mesaje în care experții împărtășesc sfaturi și multe altele.
The Oasis este un exemplu în acest sens. Membrii care plătesc un abonament lunar primesc acces la o bibliotecă de resurse audio/video inspiraționale, sfaturi și practici din domeniul afacerilor, apeluri lunare live și multe altele.
4. Site-uri pentru învățarea online

În ultimul timp, tot mai multe platforme se dezvoltă pentru a oferi utilizatorilor informații și conținut de calitate care să le permită dezvoltarea anumitor abilități specifice.
Social Education este un exemplu foarte relevant de cursuri care îți oferă informații din diferite domenii și te ajută să dezvolți abilități în funcție de nevoile tale. Mai mult decât atât, poți realiza anumite sarcini pentru a aprofunda cunoștințele și la final îți vei testa abilitățile prin intermediul unui.
Dacă vă gândiți să oferiți cursuri online interesante pentru o nișă specifică, puteți realiza site-uri precum cel prezentat mai sus.
5. Bloguri E-learning

Mulți bloggeri vând, de asemenea, produse sau servicii precum cursuri online, sesiuni de consultanță, cărți și produse. Blogul reprezintă spațiul în care aceștia își prezintă experiențele și-și împărtășesc cunoștințele. Mai mult, aici pot câștiga încrederea publicului țintă astfel încât să poată promova produsele și serviciile pe care le vând.
Scopul principal al lui Aaron Ward este de a oferi oamenilor resursele de care au nevoie pentru a-și lansa propriile cursuri online. El deține un blog activ, abordând o complexitate de subiecte pe această temă, de la modul în care poți edita videoclipurile pentru YouTube, până la cum să-ți promovezi cursurile și să aduci cât mai mulți urmăritori pe blog.
6. Website-uri de ecommerce

Magazinele online sunt o afacere secundară perfectă care permit aproape oricărei persoane să reușească în acest domeniu. Înainte de a începe, luați în considerare faptul că veți păși într-un spațiu foarte competitiv și este nevoie să aveți un brand cunoscut și o identitate puternică pentru a reuși să vă vindeți produsele.
L’intendance este un furnizor francez de produse alimentare specializate care oferă toate produsele excluzând plasticul din ambalaje. Ei au o nișă foarte specifică și se concentrează pe crearea unei identități durabile. Cu ajutorul unor fotografii profesioniste și un aspect al paginilor curat și îngrijit, website-ul oferă o atmosferă aerisită și pozitivă.
7. Website-uri de curatare

Site-urile web de curatare sunt biblioteci care conțin articole și tutoriale pentru un public interesat de aceste resurse. Pentru cei pasionați de tehnologie și design, Sidebar oferă o colecție uimitoare de conținut de acest timp. Indiferent dacă sunteți web designer, copywriter sau o persoană interesată de mediul digital, puteți găsi aici numeroase resurse și materiale care vă vor capta atenția.
8. Website-uri bazate pe servicii

O afacere bazată pe oferirea de servicii presupune îndeplinirea anumitor nevoi pentru clienți care să-i scape de sarcini pentru care nu au timp sau abilitățile necesare, precum: serviciile imobiliare, designer de interior, etc.
Afacerile bazate pe servicii ocupă un sector important în domeniul digital. Scribly oferă servicii de conținut pentru companiile care nu au o echipă internă care să se ocupe de această sarcină. Scribly oferă scriere de conținut, management pentru rețelele de socializare și strategii pentru acestea.
9. Website pentru fotografii

Ca orice activitate creativă, crearea unui website pentru fotografii este esențială pentru a-ți dezvălui talentele și pentru a atrage clienți. Acest website creează mai multe oportunități, și anume, vă permite să vă demonstrați talentul într-un domeniu specific și vă permite să atrageți potențiali clienți care sunt atrași de munca voastră.
The Essence Photography vă permite să vizualizați cele mai reușite fotografii din portofoliul său. În acest fel, persoanele care vor aprecia talentul său pot ajunge cu ușurință să-și programeze o întâlnire pentru a obține o ședință foto.
10. Website-uri de tip portofoliu

În calitate de creatori, de multe ori deținem mai multe abilități artistice decât antreprenoriale. Cu toții ne putem realiza un portofoliu de lucrări mai ales după ce avem suficientă experiență în domeniu. Lise Kyle Chapman își prezintă lucrările sale într-un design optimist și conform personalității sale.
11. Website-uri pentru restaurante
Nu trebuie să dețineți voi înșivă un restaurant pentru a realiza un website. Există foarte multe restaurante care nu au site sau nu l-au mai actualizat de o perioadă îndelungată de timp, motiv pentru care puteți realiza anumite design-uri și să le oferiți acestora.
12. Website-uri pentru recenzii

Dacă vă plac filmele , muzica, cărțile sau cunoașteți un produs anume pe care doriți să-l promovați, puteți lua în considerare construirea unui website bazat pe recenzii. Scrierea unor recenzii la produsele pe care le cunoașteți sau realizarea de videoclipuri prin care să vă exprimați părerea sunt o modalitate excelentă de a vă împărtăși gândurile și de a intra în legătură cu alte persoane. Dacă sunteți pasionat de filme, puteți începe propriul blog de recenzii așa cum a făcut Leonard Maltin.
Aveți posibilitatea de a include și link-uri afiliate sau reclame pentru a vă genera un venit pasiv de pe urma propriului site de recenzii. Odată ce reușiți să adunați un număr de urmăritor, puteți să vă adresați mărcilor cunoscute astfel încât să obțineți avantaje în schimbul recenziilor de pe website.
13. Site-uri de comparație

Site-urile web de comparație precum Camelcamelcamel oferă consumatorilor o modalitate ușoară de a găsi cele mai bune oferte pentru ceea ce caută.
Site-urile de comparare permit consumatorilor să compare produse similare pe baza a diferite criterii. Specificațiile produselor, prețurile și alte informații sunt adesea prezentate în infografice, ceea ce face mai ușor pentru utilizatori să înțeleagă rapid asemănările și diferențele dintre produse.
Odată ce ați configurat site-ul pentru a obține informații relevante, astfel încât utilizatorii să poată vedea cu ușurință produse similare astfel încât să le compare, vă puteți concentra pe monetizare. Site-urile web de comparație generează bani, în primul rând, prin marketingul afiliat.
14. Blog de rețete/mâncare
Un blog despre mâncare vă oferă posibilitatea de a vă adresa unui public mai larg. Prin intermediul unui blog poți oferi instrucțiuni de preparare pas cu pas, precum și alte detalii semnificative despre acestea. Dacă îți place să gătești, să scrii și să faci poze, un blog despre mâncare prin care să-ți împărtășești pasiunea poate fi un lucru potrivit pentru tine.
Mai mult, de pe urma acestui blog poți obține venituri în mai multe feluri. Majoritatea bloggerilor de mâncare se bazează pe linkuri afiliate pentru orice ține de domeniul alimentar, de la vase de gătit, până la ingrediente de specialitate. Mai mult, puteți genera venituri prin vânzarea de cărți electronice, cărți fizice, cursuri virtuale de gătit și multe altele.
15. Website-uri pentru fani

Site-urile web ale fanilor se concentrează pe un anumit fandom, cum ar fi Potterheads (fanii Harry Potter), Whovians sau Trekkies. Dacă te pasionează un file sau un serial anume, un site web în această direcție reprezintă o opțiune ideală.
Pentru fanii Star Wars, THEFORCE.NET publică știri, are un panou de mesaje active și o mulțime de alte conținuturi excelente și atractive. În timp ce site-ul se concentrează în mod clar pe toate aspectele ce țin de Star Wars, sunt prezente reclame multiple care generează venituri pentru site. Mai mult, dacă site-ul devine suficient de cunoscut, poți câștiga bani de pe urma reclamelor sau a linkurilor de afiliere.
16. Site de podcasturi

Dacă alegi să produci un podcast, s-ar putea să te bazezi pe rețelele de socializare ca mijloc principal de promovare a acestuia. Propriul site web reprezintă un canal de marketing important pentru comunicare, și vă permite să creați conținut optimizat pentru motoarele de căutare astfel încât să vă genereze trafic organic. Cu cât podcastul realizat de tine devine mai popular, șansele de a obține sponsori și agenți de publicitate crește.
Website-ul Real Python nu doar că oferă mai multe posibilități de a asculta episoadele lor, dar oferă și cursuri, cărți și alte materiale de învățare legate de Python. Site-ul include o mulțime de materiale gratuite, precum și un magazin care oferă un abonament plătit, cărți și multe alte materiale.
17. Blog despre călătorii

Blogurile de călătorie nu sunt doar pentru influencerii de pe rețelele de socializare. Puteți realiza un website prin care să împărtășiți experiențele voastre din locurile prin care ați fost și puteți interacționa cu persoanele care sunt interesate pentru a le oferi sugestii și sfaturi.
Wandering Earl are un blog în care descrie călătoriile prin care a fost și experiențele sale. Mai mult, el se folosește de blog pentru a-și promova și vinde călătoriile. Există mai multe modalități de a obține venituri de pe urma acestui blog, și anume: vânzarea de ghiduri pentru călătorii, oferirea de servicii de consultanță, precum și de pe urma anunțurilor sau a linkurilor afiliate.
18. Blog de modă

Pentru persoanele pasionate de modă, un blog în acest sens reprezintă o opțiune ideală. Este locul în care poți scrie despre cele mai actuale tendințe, poți posta imagini cu propriile ținute și poți crea conținut relevant pentru urmăritorii tăi.
Site-ul de modă al lui Tiffany Battle, The Werk! Place se concentrează pe perspectiva ei unică asupra modei. Aceasta oferă coduri de reducere pentru diferite magazine, câștigă de pe urma marketingului afiliat și promovează pe contul ei de Instagram cumpărarea anumitor ținute personale.
19. Website pentru evenimente

Puteți crea un website pentru evenimente care să aibă o temă specifică. Ar putea fi despre concerte, comedie, artă sau alte domenii interesante. Reprezintă o metodă excelentă de generare a unor venituri prin intermediul reclamelor, a linkurilor afiliate, sau prin oferirea unor recomandări sau parteneriate cu evenimentele pe care le prezentați.
Los Angeles Theater oferă vizitatorilor săi o modalitate excelentă de a vedea ce evenimente vor avea loc în oraș.
20. Site de jocuri

Aceste website-uri de jocuri reușesc să atragă atenția utilizatorilor întrucât există un număr mare de persoane interesate de acest aspect. Dacă sunteți sceptic asupra modului în care puteți genera venituri din acest website, puteți lua în considerare Buzzfeed. Acesta reușește să obțină venituri substanțiale din oferirea unor chestionare banale pe website prin generarea de trafic, câștigă de pe urma linkurilor de afiliere și a reclamelor.
21. Un website de destinație

Nu orice persoană care are o anumită pasiune este dispusă să-și creeze un întreg portofoliu sau un website personal. Din acest motiv puteți deține un site web pentru o altă persoană în care să includeți linkuri spre rețelele de socializare, informații biografice și un formular de contact sau o altă metodă care să permită contactarea persoanei respective. Un exemplu în acest sens este site-ul Fryenation.
22. Un website pentru inspirație

Aceste website-uri inspiraționale se concentrează, în general, pe un subiect specific, cum ar fi familia, sănătatea, relațiile sau dezvoltarea personală. Cu toții avem provocări și frustrări în viața noastră, de aceea puteți să luați în considerare crearea unui site web inspirațional pentru a intra în legătură cu persoane care se confruntă cu aceleași probleme cu care vă confruntați voi înșivă.
Puteți discuta despre cărțile care v-au ajutat, puteți realiza forumuri pentru discuții sau puteți să vă descrieți experiențele pe un blog. Tiny Buddha de Lori Deschene este un site web inspirațional care se concentrează pe „înțelepciunea simplă pentru vieți complexe”. Site-ul include citate motivaționale, bloguri care să inspire, forumuri de susținere și multe altele. Tiny Buddha își monetizează site-ul vânzând cărți, calendare și cursuri cu ajutorul magazinului online pe care îl deține.